Basisrecept mosselen

      Geen reacties op Basisrecept mosselen

 

Basisrecept mosselen

Recept categorie Gerecht met vis
Keuken: Nederlandse keuken
Totaal tijd 12 minuten
Porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 4 kilo mosselen
  • 2 uien
  • 2 preien
  • 1 winterwortel
  • peper uit de molen
  • een paar takjes selderij
  • 1 dl droge witte wijn

Hoe maak ik het klaar?

Stap 1 :

  1. Pel de uien en snipper ze grof.
  2. Maak de preien en wortel schoon, snijd de preien in ringen en de wortel in plakken.
  3. Verdeel de groenten en de takjes selderij over de bodem van een mosselpan of een andere grote pan.

Stap 2 :

  1. Was de mosselen onder stromend water en leg mosselen die daardoor
  2. dichtgaan op de groenten. Tik mosselen die niet direct dichtgaan tegen het
  3. aanrecht. Verwijder mosselen die dan ook nog open blijven staan en kapotte
  4. mosselen. Leg alle dichte mosselen in de pan. Strooi er peper over en schenk de
  5. wijn erover.

Stap 3 :

  1. Breng de mosselen met het deksel op de pan aan de kook. Licht als het
  2. vocht kookt de deksel even op en breng de mosselen opnieuw aan de kook.
  3. Herhaal dit ongeveer drie keer tot alle mosselen in ca. 8 minuten open staan.
  4. Laat de mosselen in een vergiet even uitlekken en serveer ze in de pan met
  5. stokbrood, frites, een gemengde salade en verschillende sausjes.