Basisrecept pizzabodem

      Geen reacties op Basisrecept pizzabodem

 

Basisrecept pizzabodem

Recept printen
Recept categorie: Basisrecept/ Pizza
Land van herkomst: Italië
Porties: 4 personen
Van wie is dit recept: Onbekende auteur

Wat gaat er in:

  • 1 pak witbroodmix
  • 25 gr boter
  • 3 eetlepels olie
  • 1 eetlepel bloem
  • bakpapier

Hoe maak ik het klaar:

  • Kneed het broodmix met de boter, 3 dl handwarm water en de olie tot een soepel deeg (voeg, als het deeg te klef is, eventueel wat bloem toe). Laat het deeg afgedekt op een warme plaats ± 15 minuten rijzen. Verwarm de oven voor op 200°C of gasovenstand 4. Bekleed een bakplaat met bakpapier en bestuif het aanrecht met bloem. Verdeel het deeg in 4 gelijke porties en rol die tot een cirkel uit. Leg het deeg op de bakplaat en verdeel er de vulling over. Bak de pizza in het midden van de oven in 15-20 minuten bruin en gaar.

Tips / Opmerking

Tip: U kunt het doog ook uitrollen tot een lap zo groot als de bakplaat. Zo maakt u één grote plaatpizza, die u na het bakken in vieren snijdt.