Basisrecept voor consommé

      Reacties uitgeschakeld voor Basisrecept voor consommé

Basisrecept voor consommé

Print
Categorie: Basisrecept, Soepen
Keuken: Belgische keuken
porties: 4 liter
Auteur: Onbekende auteur

ingrediënten

  • 5 liter water
  • 1 kg. rundsschenkel *
  • 1/2 kg. rundsbeenderen *
  • 1 prei
  • 1/2 selder
  • 1/2 kg. wortelen
  • 1/2 kg. ui
  • Tijm
  • Laurier
  • 10 gr. gebroken zwarte peper
  • 300 gr. gemalen rundsvlees
  • 1/2 prei
  • 2 selderstengels
  • 1 ui
  • 2 wortelen
  • 2 eiwitten
  • 2 eetlepels tomatenpuree

Bereidingswijze

  • aat het vlees samen met de doormidden gesneden uien kleuren in een oven op 220°C
  • Breng vlees en de beenderen aan de kook in gezouten water
  • Onmiddellijk afschuimen en ontvetten
  • Maak alle groenten schoon
  • Voeg ze bij de bouilion samen met de tijm en laurier en de ui
  • De gebroken peper en wat zout mag er ook bij
  • Laat het geheel op een klein vuurtje gedurende 4 uur tegen het kookpunt trekken
  • Regelmatig ontvetten en afschuimen
  • Haal het vlees en de groenten uit de bouillon
  • Zeef de bouilon
  • Snij 1/2 prei, 2 selderstengels, 1 ui en 2 wortelen zeer fijn
  • Meng met het gemalen vlees de tomatenpuree en de eiwitten
  • Doe dit mengsel bij de ontvette bouillon en breng al roerend aan de kook
  • Laat 1 uur op een een zacht vuur trekken en zeef met een neteldoek.

Tips / Opmerkingen

* voor kalfsconsommé gebruikt U kalfsschenkel en kalfsbeenderen