Basisrecept voor consommé

      Reacties uitgeschakeld voor Basisrecept voor consommé

Basisrecept voor consommé

Recept categorie Basisrecept, Soepen
Keuken: Belgische keuken
Porties 4 liter
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 5 liter water
  • 1 kg. rundsschenkel *
  • 1/2 kg. rundsbeenderen *
  • 1 prei
  • 1/2 selder
  • 1/2 kg. wortelen
  • 1/2 kg. ui
  • Tijm
  • Laurier
  • 10 gr. gebroken zwarte peper
  • 300 gr. gemalen rundsvlees
  • 1/2 prei
  • 2 selderstengels
  • 1 ui
  • 2 wortelen
  • 2 eiwitten
  • 2 eetlepels tomatenpuree

Hoe maak ik het klaar?

  1. aat het vlees samen met de doormidden gesneden uien kleuren in een oven op 220°C
  2. Breng vlees en de beenderen aan de kook in gezouten water
  3. Onmiddellijk afschuimen en ontvetten
  4. Maak alle groenten schoon
  5. Voeg ze bij de bouilion samen met de tijm en laurier en de ui
  6. De gebroken peper en wat zout mag er ook bij
  7. Laat het geheel op een klein vuurtje gedurende 4 uur tegen het kookpunt trekken
  8. Regelmatig ontvetten en afschuimen
  9. Haal het vlees en de groenten uit de bouillon
  10. Zeef de bouilon
  11. Snij 1/2 prei, 2 selderstengels, 1 ui en 2 wortelen zeer fijn
  12. Meng met het gemalen vlees de tomatenpuree en de eiwitten
  13. Doe dit mengsel bij de ontvette bouillon en breng al roerend aan de kook
  14. Laat 1 uur op een een zacht vuur trekken en zeef met een neteldoek.

Tips / Opmerkingen

* voor kalfsconsommé gebruikt U kalfsschenkel en kalfsbeenderen