Baskische kip 2

      Reacties uitgeschakeld voor Baskische kip 2

Baskische kip 2

Recept printen
Recept categorie: met kip
Land van herkomst: Spanje
Porties: 4
Van wie is dit recept: Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 2 paprika
  • 250 gr champignons
  • 100 gr rauwe ham
  • 4 kip
  • zout
  • versgemalen peper
  • 50 gr bloem
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 fles Sugo Casa
  • 1/2 theelepel cayennepeper
  • 1 teentje knoflook

Hoe maak ik het klaar:

  • Maak de paprika's schoon en snijd ze in dunne reepjes.
  • Snijd de champignons in plakjes en de ham in reepjes.
  • Wrijf de kippenbouten in met zout en peper en wentel ze door de bloem.
  • Schud de overtollige bloem eraf.
  • Wrijf de bodem van een braadpan in met het teentje knoflook.
  • Verhit de olie in de pan en bak de kippenbouten rondom bruin.
  • Leg de kip op een bord en schep de paprika, de champignons, de ham, de fles Sugo
  • Casa en de cayennepeper door het bakvet.
  • Breng de saus al roerend aan de kook.
  • Leg de kippenbouten in de saus en laat ze daarin afgedekt ± 30 minuten zachtjes sudderen.
  • Neem het deksel dan van de pan en laat de bouten nog ± 30 minuten zachtjes gaar sudderen en de saus indampen.
  • Lekker met rijst en een salade.