Baskische kip I

      Reacties uitgeschakeld voor Baskische kip I

Baskische kip I

(fricassée van kip met paprika, tomaat, ui en jambon de Bayonne: een gezouten, 5 maanden gedroogde ham)
Recept printen
Recept categorie: met kip
Land van herkomst: Spanje
Porties: 4
Van wie is dit recept: Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 1800 gr kip (in grote stukken)
  • 2 grote ui
  • 1 kg tomaten
  • 5 tenen knoflook
  • 1 kg paprika
  • 250 gr dikke plakken jambon de Bayonne
  • zout
  • versgemalen peper

Hoe maak ik het klaar:

  • Verhit 1/2 dl olijfolie in een braadpan.
  • Bak de stukken kip aan alle kanten goudbruin, bestrooi ze met zout en peper en braad ze, met het deksel op de pan, op laag vuur 15 minuten.
  • Pel de uien en snijd ze in plakjes.
  • Pel de tomaten en ontdoe ze van de zaadjes.
  • Verhit de rest van de olie in een bakpan en bak de ui op zacht vuur 15 minuten.
  • Voeg de tomaten toe en laat nog 15 minuten zachtjes bakken.
  • Bestrooi het ui-tomaatmengsel met peper en zout en houd het warm.
  • Pel de tenen knoflook, snijd ze in plakjes en doe ze bij de kip in de pan.
  • Ontdoe de paprika's van zaad en zaadlijsten, snijd ze in stukken en doe die bij de kip.
  • Snijd de ham in dunne reepjes, doe ook die bij de kip in de pan en laat alles nog 20
  • minuten stoven.
  • Giet het tomaatmengsel in een verwarmde schaal, leg de stukken kip erop en verdeel er de reepjes ham en de stukken paprika over.