Bavarois van asperges met gekonfijte asperges

      Reacties uitgeschakeld voor Bavarois van asperges met gekonfijte asperges
Print

Bavarois van asperges met gekonfijte asperges

Categorie Gerecht met groenten, Nagerecht
porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 350 gr asperges
  • 1 vanillestokje
  • 2 dl melk
  • 5 blaadjes gelatine
  • 4 eidooiers
  • 300 gr suiker
  • 25 gr poedersuiker
  • 1/2 liter slagroom
  • ijswater

Hoe maak ik het klaar:

  • Vul 4 (koffie)kopjes met koud water en zet ze ± 1 uur in de koelkast.
  • Kook 200 gr van de asperges en pureer ze.
  • Snijd het vanillestokje in de lengte open, schraap het merg eruit en voeg zowel het merg als het stokje aan de melk en de aspergepuree toe.
  • Breng het geheel langzaam tegen de kook aan en laat het op laag vuur minstens 10 minuten trekken.
  • Week intussen de gelatine in koud water.
  • Klop de dooiers met 1/3 van de suiker tot een dikke crème.
  • Zeef de melk en klop deze door het dooiermengsel.
  • Zet de crème op een pan heet water en verwarm de crème al roerend au bain-marie tot hij gebonden is.
  • Los er al roerend de goed uitgeknepen gelatine in op.
  • Zet de kom in een schaal ijswater en roer zo nu en dan tot de crème lobbig wordt.
  • Klop de slagroom met de poedersuiker op tot yoghurtdikte en spatel hem, zodra de crème lobbig wordt, door de crème.
  • Giet het mengsel in de kopjes en laat het in de koelkast in ± 4 uur opstijven.
  • Verwarm intussen de rest van de suiker tot deze licht is gekarameliseerd.
  • Voeg de rauwe, geschilde en gehalveerde asperges en wat water toe en laat de asperges ± 12 minuten koken.
  • Giet ze af (vang het vocht op) en laat ze afkoelen.
  • Stort de opgesteven bavarois op een bord en garneer met de gekonfijte asperges en met toefjes slagroom.
  • Giet er tot slot wat vocht van de gekarameliseerde asperges over.