BBQ sweet & sour spies met rijstsalade

      Reacties uitgeschakeld voor BBQ sweet & sour spies met rijstsalade

 

BBQ sweet & sour spies met rijstsalade

Recept printen
Recept categorie: Barbeque/ Salades
Dieët / Speciale gelegenheid: Vegetarisch
Porties: 4
Van wie is dit recept: Onbekende auteur

Wat gaat er in:

Marinade:

  • 2 el sojasaus
  • 1 el tomatenketchup
  • 1 el suiker
  • 1 el sherry
  • 1 cm gember
  • 1 teen knoflook
  • 1/2 tl five spice kruidenGroente spies:
  • 1 tofu
  • 1 courgette
  • 250 g champignons
  • 300 g aardappel

Rijstsalade:

  • 250 g rijst
  • 100 g ontdooide diepvries doperwten
  • 1 paprika
  • 125 g taugé
  • 50 ml azijn
  • 1 tl zout
  • 2 tl suiker

Hoe maak ik het klaar:

  • Doe de rijst met 350 ml water in een steelpan.
  • Breng aan de kook, bedek met een deksel en zet het vuur laag.
  • Laat het in 15 minuten zachtjes gaar en droog koken.
  • Maak ondertussen een mengsel van de rijstazijn, suiker en zout en voeg dit, samen met de doperwten, taugé en de fijn gesneden paprika toe aan de gare rijst.
  • Klaar is je rijstsalade!
  • Snipper de gember en de knoflook en meng het met andere ingrediënten voor de marinade in een kom.
  • Snijd de ingrediënten voor de spies in grove stukken van ca. 2 cm en leg ze in de marinade.
  • Verwarm de BBQ of de grill voor.
  • Maak een spies van de gemarineerde groenten en tofu.
  • Grill de spiesen in 5 minuten om en om.
  • Of gaar de spiesen 5 minuten in een oven op 200 graden.
  • Presenteer de spiesen op de lauwwarme rijstsalade en giet er nog wat marinade over heen.