Belgische fondue met bier en abdijkaas

      Reacties uitgeschakeld voor Belgische fondue met bier en abdijkaas

Belgische fondue met bier en abdijkaas

Recept categorie Gerecht met kaas
Keuken: Belgische keuken
Extra info Vegetarisch
Porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels maïzena
  • 1 flesje witbier (33 cl)
  • 200 gram abdijkaas (bijv. pere joseph)
  • 300 gram geraspte belegen kaas
  • 1 theelepel mosterd
  • Extra nodig: kaasfonduepan (caquelon) met rechaud, fonduevorken

Hoe maak ik het klaar?

  1. Knoflook halveren en binnenzijde van fonduepan ermee inwrijven. 

  2. Maïzena oplossen in 4 eetlepels bier. 

  3. Rest van bier in pan schenken en aan de kook brengen. 

  4. Abdijkaas ontkorsten en in piepkleine blokjes snijden. 

  5. Vuur laag draaien en beide kaassoorten in gedeelten met houten lepel door warme wijn roeren, tot alle kaas gesmolten is. 

  6. Maïzenapapje en bosuitje door kaasmengsel roeren en nog 2-3 minuten zachtjes laten doorkoken tot fondue goed gebonden is. 

  7. Op smaak brengen met mosterd en peper. 

  8. Kaasfonduepan op rechaud op tafel zetten.

Tips / Opmerkingen

Tip: Om te dippen: - blokjes zuurdesembrood (bijv. pain bûcheron) - halve blaadjes witlof - stukjes wortel - gesmoorde stukjes prei - gekookte mosselen (niet-vegetarisch) - grote garnalen (niet-vegetarisch) - blokjes of rolletjes ham (niet-vegetarisch).