Bier broodsoep met peterselie

      Reacties uitgeschakeld voor Bier broodsoep met peterselie

Bier broodsoep met peterselie

Recept categorie Soepen
Porties 2
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 1 ui
  • 10 gr boter
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 vleesbouillontablet
  • 2 dl donker bier
  • 1 theelepel tijm
  • 1 stukje foelie
  • 2 sneetjes volkorenbrood
  • 2 eetlepels fijngeknipte peterselie
  • zout
  • peper

Hoe maak ik het klaar?

  1. Pel de ui en rasp hem fijn.
  2. Verhit de boter in een pan en fruit de ui even aan.
  3. Roer de tomatenpuree erdoor.
  4. Voeg 3 dl water, het bouillontablet, het bier, de tijm en de foelie toe en laat de soep ± 5 minuten zachtjes koken.

  5. Snijd de korstjes van het brood, verkruimel de sneetjes en roer het broodkruim door de soep.

  6. Verwarm de soep nog ± 3 minuten en roer er op het laatste moment de peterselie door.

  7. Breng op smaak met zout en peper.