Bier en kaassoep

      Reacties uitgeschakeld voor Bier en kaassoep

 

Bier en kaassoep

Recept categorie Gerecht met kaas, Soepen
Porties 6
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 125 gr fijngehakte ui
  • 100 gr fijngehakte wortel
  • 4 eetlepels boter
  • 5 eetlepels bloem
  • 1/2 theelepel paprikapoeder
  • 1/2 theelepel mosterdpoeder
  • 33 cl bier
  • 1/4 liter kippenbouillon
  • 500 gr geraspte Cheddar kaas
  • 1/4 liter dikke room
  • 1/4 theelepel tabasco
  • popcorn voor de garnering

Hoe maak ik het klaar?

  1. Fruit de wortel en de ui in de boter.
  2. Roer de bloem erdoor en laat die 3-4 minuten zachtjes fruiten, maar niet
  3. bruin worden.
  4. Roer het paprikapoeder, mosterdpoeder, bier en de kippenbouillon erdoor.
  5. Blijf roeren met een garde tot de soep glad is.
  6. Voeg de kaas toe, breng de soep weer aan de kook, zet het vuur laag en
  7. laat de soep 5-10 minuten sudderen.
  8. Neem de soep van het vuur en spatel de room erdoor.
  9. Voeg de tabasco toe en serveer de soep gegarneerd met popcorn.