Bier en kaassoep

      Reacties uitgeschakeld voor Bier en kaassoep

 

Bier en kaassoep

Recept printen
Recept categorie: met kaas/ Soepen
Porties: 6
Van wie is dit recept: Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 125 gr fijngehakte ui
  • 100 gr fijngehakte wortel
  • 4 eetlepels boter
  • 5 eetlepels bloem
  • 1/2 theelepel paprikapoeder
  • 1/2 theelepel mosterdpoeder
  • 33 cl bier
  • 1/4 liter kippenbouillon
  • 500 gr Cheddar
  • 1/4 liter dikke room
  • 1/4 theelepel tabasco
  • popcorn ( voor de garnering)

Hoe maak ik het klaar:

  • Fruit de wortel en de ui in de boter.
  • Roer de bloem erdoor en laat die 3-4 minuten zachtjes fruiten, maar niet
  • bruin worden.
  • Roer het paprikapoeder, mosterdpoeder, bier en de kippenbouillon erdoor.
  • Blijf roeren met een garde tot de soep glad is.
  • Voeg de kaas toe, breng de soep weer aan de kook, zet het vuur laag en
  • laat de soep 5-10 minuten sudderen.
  • Neem de soep van het vuur en spatel de room erdoor.
  • Voeg de tabasco toe en serveer de soep gegarneerd met popcorn.