Biersoep II

      Reacties uitgeschakeld voor Biersoep II
Print

Biersoep II

Categorie Soepen
Keuken Belgische keuken
porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 250 gr bleekselderij
  • 250 gr pompoen
  • 1 ui
  • 2 knoflooktenen
  • 4 eetlepels zonnebloemolie
  • 0,8 liter kippen- of kalfsbouillon
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • peper en zout naar smaak
  • 1 fles Karmeliet Tripel 33 cl
  • 4 eetlepels crème fraîche
  • 150 gr magere gerookte ham in snippers
  • 2 eetlepels bladselder

Hoe maak ik het klaar:

  • Schil en ontpit de pompoen en snijd hem in blokjes.
  • Hak de bleekselderij (houd 2 eetlepels achter), de ui en de knoflook fijn.
  • Verhit de olie in een soeppan en roerbak alle groenten kort.
  • Zet het vuur laag, giet de bouillon erbij en laat het 15 minuten zachtjes
  • pruttelen.
  • Voeg het kerriepoeder, peper en zout toe.
  • Pureer de groenten en giet de puree terug in de pan.
  • Giet de helft tot driekwart van het bier bij de soep en warm het 5 minuten goed
  • door.
  • Voeg de crème fraîche en de ham toe en serveer de soep in verwarmde
  • soepborden.
  • Garneer met de achtergehouden fijngesneden bladselderij en geef er warm
  • stokbrood en een bokaal tripel bij.

Tips / Opmerkingen

U kunt de kerrie mee roerbakken, dan komt de smaak beter los. Geef de soep extra beet met geroosterde pompoenpitten en/of ringetjes bleekselderij.