Biersoep II

      Reacties uitgeschakeld voor Biersoep II

Biersoep II

Recept categorie Soepen
Keuken: Belgische keuken
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 250 gr bleekselderij
  • 250 gr pompoen
  • 1 ui
  • 2 knoflooktenen
  • 4 eetlepels zonnebloemolie
  • 0,8 liter kippen- of kalfsbouillon
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • peper en zout naar smaak
  • 1 fles Karmeliet Tripel 33 cl
  • 4 eetlepels crème fraîche
  • 150 gr magere gerookte ham in snippers
  • 2 eetlepels bladselder

Hoe maak ik het klaar?

  1. Schil en ontpit de pompoen en snijd hem in blokjes.
  2. Hak de bleekselderij (houd 2 eetlepels achter), de ui en de knoflook fijn.
  3. Verhit de olie in een soeppan en roerbak alle groenten kort.
  4. Zet het vuur laag, giet de bouillon erbij en laat het 15 minuten zachtjes
  5. pruttelen.
  6. Voeg het kerriepoeder, peper en zout toe.
  7. Pureer de groenten en giet de puree terug in de pan.
  8. Giet de helft tot driekwart van het bier bij de soep en warm het 5 minuten goed
  9. door.
  10. Voeg de crème fraîche en de ham toe en serveer de soep in verwarmde
  11. soepborden.
  12. Garneer met de achtergehouden fijngesneden bladselderij en geef er warm
  13. stokbrood en een bokaal tripel bij.

Tips / Opmerkingen

U kunt de kerrie mee roerbakken, dan komt de smaak beter los. Geef de soep extra beet met geroosterde pompoenpitten en/of ringetjes bleekselderij.