Biersoep met mosselen

      Reacties uitgeschakeld voor Biersoep met mosselen

Biersoep met mosselen

Print
Categorie: Soepen, Zeevruchten
Keuken: Belgische keuken
porties: 4
Auteur: Astrid Veltman

ingrediënten

  • 2 kg mosselen
  • 2 middelgrote uien
  • 1 stengel bleekselderij
  • 100 gr boter
  • 3/4 liter blond bier
  • 50 gr kervel
  • 1 eetlepel bloem
  • peper zout
  • eventueel 2 eidooiers en 100 gr slagroom

Bereidingswijze

  • Hak de uien en de selderij zeer fijn.
  • Doe de helft van de boter in een pan en laat de groenten op een laag vuurtje
  • fruiten, maar niet bruin worden.
  • Reinig de mosselen en voeg ze aan de groenten toe.
  • Doe er zout en peper bij.
  • Voeg het bier toe en laat alles op een zacht vuur ± 10 minuten doorkoken.
  • Smelt tijdens het koken van de mosselen in een pan 50 gr van de boter met de
  • kervel en de bloem en roer alles goed door elkaar, zodat een gladde saus
  • ontstaat.
  • Nadat de mosselen zich hebben geopend, zijn ze gaar.
  • Verwijder ze en voeg de kervelsaus en de mosselen aan het mosselnat toe. Roer
  • alles goed door elkaar en serveer het gerecht zeer warm.

Tips / Opmerkingen

Wilt u deze soep extra geraffineerd maken (maar dat is niet volgens het authentieke recept), voeg dan de met de room vermengde eidooiers aan de soep toe.