Biersoep met rozijnen

      Reacties uitgeschakeld voor Biersoep met rozijnen
Print

Biersoep met rozijnen

Categorie Soepen
Keuken Belgische keuken
porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 125 gr rozijnen
  • 4 sneden witbrood
  • 1 fles Lindeboom pils 1/2 liter
  • slagroom
  • suiker
  • 1 eidooier
  • bloem

Hoe maak ik het klaar:

  • Week de rozijnen met het witbrood in een liter water tot de rozijnen dik gezwollen zijn.
  • Voeg dan het bier en naar smaak suiker toe en breng dit alles aan de kook.
  • Maak zo nodig nog wat bloem aan met een eetlepel water en voeg dit al roerend toe.
  • Klop de eidooier los, giet er een klein beetje hete soep bij en voeg, van het vuur af, goed kloppend de eidooier in de soep.
  • Gebruik naar wens wat meer bloem of voeg wat verkruimeld witbrood toe.
  • U kunt de soep afmaken met een scheut slagroom.