Biersoep Roularius

      Reacties uitgeschakeld voor Biersoep Roularius
Print

Biersoep Roularius

Categorie Soepen
Keuken Belgische keuken
porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 100 gr boter
  • 200 gr gerookt spek
  • 20 kleine uitjes
  • 250 gr verse kampernoelies
  • 2 preien
  • 2 selders
  • 2 wortels
  • 2 aardappelen
  • 2 flesjes Rodenbach
  • 1 liter vleesbouillon
  • peper zout
  • fijngesneden peterselie en bieslook

kruidentuiltje

  • laurierblad twijgje tijm, peterseliewortel en alles samengebonden

Hoe maak ik het klaar:

  • Smelt de boter en voeg er het in kleine blokjes of schijfjes gesneden borstspek
  • aan toe.
  • Neem ze er, als ze een mooie kleur hebben, met een schuimspaan uit en leg ze
  • op een bord.
  • Behandel de kleine verse uitjes dan op dezelfde wijze.
  • Laat dan, steeds in dezelfde kookpot, de kampernoelies bruinen.
  • Voeg deze ook bij het spek en de uitjes en leg nu in dit gekruid heet vet
  • de overige in stukken gesneden groenten, alsook het kruidentuiltje.
  • Overgiet direct alles met 1 liter vleesbouillon en de 2 flesjes Rodenbach
  • en dek de kookpot af, terwijl alles zachtjes verder kookt.
  • Neem de soep na 30 minuten van het vuur en haal het kruidentuiltje eruit.
  • Maak de rest met de mixer fijn.
  • Voeg er daarna er het spek, de ajuintjes en de kampernoelies weer bij en breng
  • op smaak met peper en zout.
  • Als de soep te dik uitvalt, kunt u er nog water aan toevoegen.
  • Laat opnieuw even opkoken.
  • Bestrooi met de gehakte peterselie en bieslook en dien de soep warm op.