Biersoep Roularius

      Reacties uitgeschakeld voor Biersoep Roularius

Biersoep Roularius

Recept categorie Soepen
Keuken: Belgische keuken
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 100 gr boter
  • 200 gr gerookt spek
  • 20 kleine uitjes
  • 250 gr verse kampernoelies
  • 2 preien
  • 2 selders
  • 2 wortels
  • 2 aardappelen
  • 2 flesjes Rodenbach
  • 1 liter vleesbouillon
  • peper zout
  • fijngesneden peterselie en bieslook

kruidentuiltje

  • laurierblad twijgje tijm, peterseliewortel en alles samengebonden

Hoe maak ik het klaar?

  1. Smelt de boter en voeg er het in kleine blokjes of schijfjes gesneden borstspek
  2. aan toe.
  3. Neem ze er, als ze een mooie kleur hebben, met een schuimspaan uit en leg ze
  4. op een bord.
  5. Behandel de kleine verse uitjes dan op dezelfde wijze.
  6. Laat dan, steeds in dezelfde kookpot, de kampernoelies bruinen.
  7. Voeg deze ook bij het spek en de uitjes en leg nu in dit gekruid heet vet
  8. de overige in stukken gesneden groenten, alsook het kruidentuiltje.
  9. Overgiet direct alles met 1 liter vleesbouillon en de 2 flesjes Rodenbach
  10. en dek de kookpot af, terwijl alles zachtjes verder kookt.
  11. Neem de soep na 30 minuten van het vuur en haal het kruidentuiltje eruit.
  12. Maak de rest met de mixer fijn.
  13. Voeg er daarna er het spek, de ajuintjes en de kampernoelies weer bij en breng
  14. op smaak met peper en zout.
  15. Als de soep te dik uitvalt, kunt u er nog water aan toevoegen.
  16. Laat opnieuw even opkoken.
  17. Bestrooi met de gehakte peterselie en bieslook en dien de soep warm op.