Biersoep uit Malmédy
Porties 4
Wat gaat er in?
Hoe maak ik het klaar?
-
Smelt boter in een grote pan en voeg, als de boter vloeibaar is (hij mag niet
-
bruin worden) beetje bij beetje bloem toe.
-
Roer alles met een houten lepel goed dooreen.
-
Voeg scheutje bij scheutje bier toe en blijf roeren, zodat een soort vloeibare
-
gebonden saus ontstaat.
-
Laat het geheel op zacht vuur ± 20 minuten doorkoken.
-
Controleer de soep van tijd tot tijd om te zien of hij mooi gebonden blijft.
-
Wordt de soep te dik, voeg dan nog wat bier bij en draai het vuur wat lager.
-
Voeg vervolgens naar smaak gember, kaneelpoeder, suiker, citroenschil, zout
-
en peper toe.
-
Laat het vuur steeds laag.
-
Doe 2 eidooiers in een soepterrine samen met 100 gr room en roer de soep
-
onder het ei-roommengsel.
-
Serveer op bij voorkeur warme borden, samen met sneden bruin brood en
-
boter.
Tips / Opmerkingen
Doe gerust veel peper in deze soep. Dat geeft nu juist contrast in smaak, wat deze soep zo apart maakt.