Biersoep uit Malmédy

      Reacties uitgeschakeld voor Biersoep uit Malmédy
Print

Biersoep uit Malmédy

Categorie Soepen
Keuken Belgische keuken
porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • boter
  • scheutje bier
  • gember naar smaak toevoegen
  • kaneelpoeder naar smaak toevoegen
  • suiker naar smaak toevoegen
  • citroenschil naar smaak toevoegen
  • zout naar smaak toevoegen
  • peper naar smaak toevoegen
  • 2 eidooiers
  • 100 gr room
  • 4 snee bruin brood

Hoe maak ik het klaar:

  • Smelt boter in een grote pan en voeg, als de boter vloeibaar is (hij mag niet
  • bruin worden) beetje bij beetje bloem toe.
  • Roer alles met een houten lepel goed dooreen.
  • Voeg scheutje bij scheutje bier toe en blijf roeren, zodat een soort vloeibare
  • gebonden saus ontstaat.
  • Laat het geheel op zacht vuur ± 20 minuten doorkoken.
  • Controleer de soep van tijd tot tijd om te zien of hij mooi gebonden blijft.
  • Wordt de soep te dik, voeg dan nog wat bier bij en draai het vuur wat lager.
  • Voeg vervolgens naar smaak gember, kaneelpoeder, suiker, citroenschil, zout
  • en peper toe.
  • Laat het vuur steeds laag.
  • Doe 2 eidooiers in een soepterrine samen met 100 gr room en roer de soep
  • onder het ei-roommengsel.
  • Serveer op bij voorkeur warme borden, samen met sneden bruin brood en
  • boter.

Tips / Opmerkingen

Doe gerust veel peper in deze soep. Dat geeft nu juist contrast in smaak, wat deze soep zo apart maakt.