Biersoep uit Malmédy

      Reacties uitgeschakeld voor Biersoep uit Malmédy

Biersoep uit Malmédy

Recept categorie Soepen
Keuken: Belgische keuken
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • boter
  • scheutje bier
  • gember naar smaak toevoegen
  • kaneelpoeder naar smaak toevoegen
  • suiker naar smaak toevoegen
  • citroenschil naar smaak toevoegen
  • zout naar smaak toevoegen
  • peper naar smaak toevoegen
  • 2 eidooiers
  • 100 gr room
  • 4 snee bruin brood

Hoe maak ik het klaar?

  1. Smelt boter in een grote pan en voeg, als de boter vloeibaar is (hij mag niet
  2. bruin worden) beetje bij beetje bloem toe.
  3. Roer alles met een houten lepel goed dooreen.
  4. Voeg scheutje bij scheutje bier toe en blijf roeren, zodat een soort vloeibare
  5. gebonden saus ontstaat.
  6. Laat het geheel op zacht vuur ± 20 minuten doorkoken.
  7. Controleer de soep van tijd tot tijd om te zien of hij mooi gebonden blijft.
  8. Wordt de soep te dik, voeg dan nog wat bier bij en draai het vuur wat lager.
  9. Voeg vervolgens naar smaak gember, kaneelpoeder, suiker, citroenschil, zout
  10. en peper toe.
  11. Laat het vuur steeds laag.
  12. Doe 2 eidooiers in een soepterrine samen met 100 gr room en roer de soep
  13. onder het ei-roommengsel.
  14. Serveer op bij voorkeur warme borden, samen met sneden bruin brood en
  15. boter.

Tips / Opmerkingen

Doe gerust veel peper in deze soep. Dat geeft nu juist contrast in smaak, wat deze soep zo apart maakt.