Biersoep van de roerstok

      Reacties uitgeschakeld voor Biersoep van de roerstok

Biersoep van de roerstok

Recept categorie Soepen
Keuken: Belgische keuken
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 2 witte selders
  • 4 preien
  • 3 uien
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 liter Rodenbachbier
  • 250 gr tarwegriesmeel
  • 1 kalfsschenkel
  • 1/4 liter lichte bouillon
  • 2 eiwitten
  • 1 eetlepel bloem
  • 150 gr boter
  • 1/4 liter room

Hoe maak ik het klaar?

  1. Snijd de groenten fijn, laat ze in de boter wellen, bestrooi ze lichtjes met de
  2. bloem en overgiet ze met het Rodenbachbier.
  3. Voeg zout toe en laat zachtjes koken.
  4. Los het griesmeel in de lichte bouillon op en voeg dit samen met de
  5. kalfsschenkel aan het bier-groentemengsel toe.
  6. Haal de schenkel als hij gaar is (na 1/2 uur) uit de pan en houd hem goed
  7. warm.
  8. Zift de soep, voeg er de room bij en breng opnieuw aan de kook.
  9. Klop het eiwit lichtjes op en giet het onder voortdurend roeren door een vergiet
  10. in de roomsoep.
  11. Snijd de schenkel in fijne stukjes en voeg die samen met fijngesnipperde kervel
  12. bij de roomsoep.