Bietenstamppot

      Geen reacties op Bietenstamppot

Bietenstamppot

Recept categorie Gerecht met groenten, Gerecht met vlees, Stamppot
Extra info Vegetarisch
Porties 4 personen
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 1 kg bieten gekookte en geschaafde
  • 7 grote aardappelen
  • 300 gr bacon of een blok gerookte tofu
  • 1 ui
  • 300 gr komijnekaas in blokjes
  • het sap van 1 grote citroen
  • peper zout of bouillon naar smaak

Hoe maak ik het klaar?

  1. Kook de aardappelen gaar.
  2. Verwarm de geschaafde bieten (giet de bieten niet af!).
  3. Stamp de aardappelen en roer de bieten erdoor.
  4. Voeg eventueel nog een beetje water of melk toe, zodat een smeuïge massa ontstaat.
  5. Bak de bacon knapperig uit, of snijd de gerookte tofu in dobbelsteentjes en bak ze in
  6. een beetje olie goudbruin.
  7. Snijd de ui fijn en roer die door de stamppot, evenals het citroensap en de
  8. komijnekaas.
  9. Laat de afgesloten pan op laag vuur 5 minuten staan, zodat de kaas smelt.
  10. Breng de stamppot op smaak met peper en zout of bouillon.
  11. Roer op het laatste moment de bacon of tofu door de bietenstamppot.