Bietenstamppot

      Geen reacties op Bietenstamppot
Print

Bietenstamppot

Categorie Gerecht met groenten, Gerecht met vlees, Stamppot
Keyword Vegetarisch
porties 4 personen
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 1 kg bieten gekookte en geschaafde
  • 7 grote aardappelen
  • 300 gr bacon of een blok gerookte tofu
  • 1 ui
  • 300 gr komijnekaas in blokjes
  • het sap van 1 grote citroen
  • peper zout of bouillon naar smaak

Hoe maak ik het klaar:

  • Kook de aardappelen gaar.
  • Verwarm de geschaafde bieten (giet de bieten niet af!).
  • Stamp de aardappelen en roer de bieten erdoor.
  • Voeg eventueel nog een beetje water of melk toe, zodat een smeuïge massa ontstaat.
  • Bak de bacon knapperig uit, of snijd de gerookte tofu in dobbelsteentjes en bak ze in
  • een beetje olie goudbruin.
  • Snijd de ui fijn en roer die door de stamppot, evenals het citroensap en de
  • komijnekaas.
  • Laat de afgesloten pan op laag vuur 5 minuten staan, zodat de kaas smelt.
  • Breng de stamppot op smaak met peper en zout of bouillon.
  • Roer op het laatste moment de bacon of tofu door de bietenstamppot.