Bietjessoep met hartcroutons

      Reacties uitgeschakeld voor Bietjessoep met hartcroutons

Bietjessoep met hartcroutons

Recept categorie Soepen
Porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 3 eetlepels boter
  • 1 pakje geraspte bietjes (400 gram)
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 200 gram mascarpone (bakje à 250 g)
  • 1 pot bouillon met kippenvlees (340 ml)
  • 1 theelepel suiker
  • 5 sneetjes witbrood

Hoe maak ik het klaar?

  1. In soeppan helft van boter verhitten. 

  2. Bietjes hierin 5 minuten al omscheppend op middelhoog vuur bakken. 

  3. Laatste minuut tomatenpuree en helft van mascarpone erdoor roeren en meebakken.

  4. Bouillon (inclusief kippenvlees) en 750 ml water erbij schenken en geheel aan de kook brengen. 

  5. Soep op smaak brengen met peper en eventueel suiker. 

  6. Soep op laag vuur met deksel op pan 15 minuten laten doorkoken.

  7. Intussen met vormpje uit elke snee brood 2 hartjes steken. 

  8. Brood aan beide zijden met rest van boter besmeren. 

  9. In koekenpan met antiaanbaklaag broodhartjes aan beide zijden krokant en goudbruin bakken. 

  10. Even op rooster laten uitdampen en elk hart aan één zijde met rest van mascarpone besmeren. 

  11. Soep over vijf diepe borden verdelen. 

  12. In ieder bord 2 hartjescroutons leggen.