Bietjessoep met hartcroutons

      Reacties uitgeschakeld voor Bietjessoep met hartcroutons

Bietjessoep met hartcroutons

Print
Categorie: Soepen
porties: 4 personen
Auteur: Onbekende auteur

ingrediënten

  • 3 eetlepels boter
  • 1 pakje geraspte bietjes (400 gram)
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 200 gram mascarpone (bakje à 250 g)
  • 1 pot bouillon met kippenvlees (340 ml)
  • 1 theelepel suiker
  • 5 sneetjes witbrood

Bereidingswijze

  • In soeppan helft van boter verhitten. 
  • Bietjes hierin 5 minuten al omscheppend op middelhoog vuur bakken. 
  • Laatste minuut tomatenpuree en helft van mascarpone erdoor roeren en meebakken.
  • Bouillon (inclusief kippenvlees) en 750 ml water erbij schenken en geheel aan de kook brengen. 
  • Soep op smaak brengen met peper en eventueel suiker. 
  • Soep op laag vuur met deksel op pan 15 minuten laten doorkoken.
  • Intussen met vormpje uit elke snee brood 2 hartjes steken. 
  • Brood aan beide zijden met rest van boter besmeren. 
  • In koekenpan met antiaanbaklaag broodhartjes aan beide zijden krokant en goudbruin bakken. 
  • Even op rooster laten uitdampen en elk hart aan één zijde met rest van mascarpone besmeren. 
  • Soep over vijf diepe borden verdelen. 
  • In ieder bord 2 hartjescroutons leggen.