Bietjesstamppot met bloedworst

      Geen reacties op Bietjesstamppot met bloedworst

Bietjesstamppot met bloedworst

Recept categorie Gerecht met groenten, Gerecht met vlees, Stamppot
Porties 2 personen
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 750 gr aardappelen
  • 300 gr gekookte bietjes
  • zout
  • 1 grote appel
  • 2 plakken bakbloedworst
  • 1 eetlepel bloem
  • 25 gr boter
  • 4 eetlepels zilveruitjes
  • 3 eetlepels slasaus
  • peper

Hoe maak ik het klaar?

  1. Schil en was de aardappelen.
  2. Ontvel de bietjes en rasp ze grof.
  3. Kook de aardappelen in weinig water met zout in ± 20 minuten gaar.
  4. Kook de geraspte bietjes de laatste 10 minuten mee.
  5. Schil de appel en boor het klokhuis eruit.
  6. Snijd 2 plakken van ± 1 cm dik uit het middelste deel van de appel en snijd de rest in stukjes.

  7. Wentel de bloedworst door de bloem.
  8. Verhit de boter in een grote koekepan en bak de plakken bloedworst en de plakken
  9. appel in ± 7 minuten aan beide kanten bruin en gaar.
  10. Giet de aardappelen en de bietjes af en stamp ze door elkaar.
  11. Roer de stukjes appel, de zilveruitjes en de slasaus erdoor.
  12. Breng de stamppot op smaak met zout en peper en verdeel hem over 2 borden.
  13. Leg de plakken appel en de plakken bloedworst erop.