Bietjesstamppot met bloedworst

      Geen reacties op Bietjesstamppot met bloedworst
Print

Bietjesstamppot met bloedworst

Categorie Gerecht met groenten, Gerecht met vlees, Stamppot
porties 2 personen
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 750 gr aardappelen
  • 300 gr gekookte bietjes
  • zout
  • 1 grote appel
  • 2 plakken bakbloedworst
  • 1 eetlepel bloem
  • 25 gr boter
  • 4 eetlepels zilveruitjes
  • 3 eetlepels slasaus
  • peper

Hoe maak ik het klaar:

  • Schil en was de aardappelen.
  • Ontvel de bietjes en rasp ze grof.
  • Kook de aardappelen in weinig water met zout in ± 20 minuten gaar.
  • Kook de geraspte bietjes de laatste 10 minuten mee.
  • Schil de appel en boor het klokhuis eruit.
  • Snijd 2 plakken van ± 1 cm dik uit het middelste deel van de appel en snijd de rest in stukjes.
  • Wentel de bloedworst door de bloem.
  • Verhit de boter in een grote koekepan en bak de plakken bloedworst en de plakken
  • appel in ± 7 minuten aan beide kanten bruin en gaar.
  • Giet de aardappelen en de bietjes af en stamp ze door elkaar.
  • Roer de stukjes appel, de zilveruitjes en de slasaus erdoor.
  • Breng de stamppot op smaak met zout en peper en verdeel hem over 2 borden.
  • Leg de plakken appel en de plakken bloedworst erop.