Bietjesstamppot met ui en tartaar

      Geen reacties op Bietjesstamppot met ui en tartaar

 

Bietjesstamppot met grillworst

Recept categorie Gerecht met groenten, Gerecht met vlees, Stamppot
Porties 4 personen
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 1 dunne prei
  • 500 gr gekookte bietjes
  • 1 takje tijm
  • 3 dl melk
  • 1 pakje aardappelpuree 135 gr Maggi
  • 25 gr boter
  • 300 gr grillworst

Hoe maak ik het klaar?

  1. Maak de prei schoon, was hem en snijd hem in flinterdunne ringetjes.
  2. Maak de bietjes schoon en snijd ze in kleine blokjes.
  3. Ris de tijmblaadjes boven een kopje van het takje.
  4. Verwarm de grill voor op de hoogste stand.
  5. Maak met de melk aardappelpuree volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  6. Schep er de preiringetjes, de bietjes de boter en de tijm door en warm het geheel al omscheppend op matig vuur 5 minuten goed door.

  7. Snijd de grillworst in plakken en leg die op de grillplaat.
  8. Schuif de plaat 10 cm onder de hete grill en grill de worst in 3 minuten goudbruin; keer de plakjes halverwege.

  9. Schep de stamppot op 4 borden en leg de plakjes worst er dakpansgewijs op.