Bietjesstamppot met ui en tartaar

      Geen reacties op Bietjesstamppot met ui en tartaar

 

Print

Bietjesstamppot met grillworst

Categorie Gerecht met groenten, Gerecht met vlees, Stamppot
porties 4 personen
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 1 dunne prei
  • 500 gr gekookte bietjes
  • 1 takje tijm
  • 3 dl melk
  • 1 pakje aardappelpuree 135 gr Maggi
  • 25 gr boter
  • 300 gr grillworst

Hoe maak ik het klaar:

  • Maak de prei schoon, was hem en snijd hem in flinterdunne ringetjes.
  • Maak de bietjes schoon en snijd ze in kleine blokjes.
  • Ris de tijmblaadjes boven een kopje van het takje.
  • Verwarm de grill voor op de hoogste stand.
  • Maak met de melk aardappelpuree volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  • Schep er de preiringetjes, de bietjes de boter en de tijm door en warm het geheel al omscheppend op matig vuur 5 minuten goed door.
  • Snijd de grillworst in plakken en leg die op de grillplaat.
  • Schuif de plaat 10 cm onder de hete grill en grill de worst in 3 minuten goudbruin; keer de plakjes halverwege.
  • Schep de stamppot op 4 borden en leg de plakjes worst er dakpansgewijs op.