Bietjesstamppot met ui en tartaar

      Geen reacties op Bietjesstamppot met ui en tartaar
Print

Bietjesstamppot met ui en tartaar

Categorie Gerecht met groenten, Gerecht met vlees, Stamppot
porties 4 personen
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 750 gr aardappelen
  • 300 gr koolrabi
  • zout
  • 1 geraspte appel
  • 3 eetlepels umer
  • 1 theelepel kaneel
  • 2 uien
  • 2 eetlepels olie
  • 4 tartaartjes
  • peper
  • 400 gr gekookte bietjes in blokjes of geraspt

Hoe maak ik het klaar:

  • Schil de aardappelen en de koolrabi, snijd ze in stukken en kook ze in wat water met zout in ± 25 minuten gaar.
  • Stamp ze fijn en schep er de appel, umer en kaneel door.
  • Pel de uien, snijd ze in ringen en bak die in een anti-aanbakpan in 1 eetlepel olie glazig.
  • Schep ze uit de pan en bak hierin de tartaartjes in 1 eetlepel olie aan beide zijden bruin; bestrooi de tartaar met peper en zout.
  • Schep de bietjes door de puree en laat alles goed doorwarmen.
  • Serveer de stamppot met de gebakken ui en de tartaartjes.