Bisque d’homard

      Geen reacties op Bisque d’homard

 

Bisque d'homard
Print

Bisque d'homard

Categorie Gerecht met vis, Soepen
Keuken Franse keuken
Auteur Miele.nl

Wat gaat er in:

  • 1 gekookte kreeft van ongeveer 500 gram
  • 6 gamba's ongepeld met kop
  • 100 gram winterwortel in kleine stukken
  • 100 gram ui in kleine stukken
  • 50 gram prei in kleine stukken
  • 50 gram dille
  • 50 gram tomatenpuree
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 takje verse tijm
  • 10 gram witte peperkorrels gekneusd
  • 100 ml room
  • 50 gram boter
  • 50 gram bloem
  • 1 liter visfond
  • 500 ml witte wijn
  • 100 ml cognac

Hoe maak ik het klaar:

  • Snijd de kreeft in de lengte door en neem het vlees uit de staart. Kraak de scharen en haal het vlees eruit. Hak de karkassen in stukken.
  • Pel de gamba's en verwijder eventueel het darmkanaal. Doe de koppen en de schalen bij het kreeftkarkas.
  • Verwarm de boter in de Hub of een grote braadpan en zet de karkas en de garnalenschalen stevig aan.
  • Voeg winterwortel, ui, prei, dille, laurier, tijm en peperkorrels toe en bak het stevig mee.
  • Voeg de tomatenpuree toe en laat het 2 minuten pruttelen zodat het kan ontzuren.
  • Strooi de bloem er overheen, roer het door en laat het 3 minuten meegaren.
  • Blus het af met cognac en witte wijn. Voeg als laatste de visfond toe en roer het nog even goed door.
  • Schenk de soep over in een passende dichte stoomovenpan.
  • Functie: Stomen
  • 95 ºC, gedurende 45 minuten
  • Leg een fijne zeef op een pan en zeef de bisque. Serveer de bisque met een scheutje room en de in stukjes gesneden gamba.