Bisque van grijze garnalen

      Reacties uitgeschakeld voor Bisque van grijze garnalen

Bisque van grijze garnalen

Print
Categorie: Soepen, Zeevruchten
porties: 2
Auteur: Astrid Veltman

ingrediënten

Bereidingswijze

De dag van tevoren:

  • Stoof de gehakte ui en de in dobbelsteentjes gesneden wortel en bleekselderij in de olijfolie en een klontje boter aan.
  • Voeg de garnalenkoppen en het visafval toe en stoof deze mee.
  • Meng de tomatenpuree eronder en laat ook die even licht verkleuren.
  • Bestrooi met rijstebloem en meng goed.
  • Flambeer de cognac, blus met de witte wijn en Schenk er de visbouillon en de kippenbouillon bij.
  • Aromatiseer met een mespuntje geplette peperkorrels, eventueel cayennepeper, de geplette knoflook, de tijm en het laurierblaadje.
  • Laat opkoken, schuim af en laat 20 minuten zachtjes koken.
  • Giet deze basis door een zeef.

De dag zelf:

  • Laat terug opkoken, schuim af, passeer door een fijne zeef (of sauszeef) en breng op smaak met peper en zout.
  • Garneer per kop met een koffielepel cognac, 1 eetlepel gepelde grijze garnalen en 1 eetlepel al dan niet half opgeklopte room.