Bisque van zeekreeft

      Reacties uitgeschakeld voor Bisque van zeekreeft
Print

Bisque van zeekreeft

Categorie Gerecht met vis, Soepen
porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 1 kg kreeft
  • 1,6 dl witte wijn
  • 8 dl visfond
  • 20 gr tomatenpuree
  • 40 gr wortel
  • 40 gr prei
  • 40 gr ui
  • 40 gr knolselderij
  • 3 knoflookteentjes
  • peperkorrels
  • 1 laurierblad
  • basilicum
  • selderij
  • rozemarijn
  • 1 liter room

Hoe maak ik het klaar:

  • Hak de kreeft in stukken en zet die op hoog vuur even aan.
  • Voeg de gesneden groenten met de kruiden en de specerijen toe en laat ze bakken zonder ze te laten verkleuren.
  • Voeg de tomatenpuree toe, roer goed door en blus af met de witte wijn.
  • Voeg de visbouillon toe, laat alles aan de kook komen en laat de bouillon op laag vuur 1 uur trekken.
  • Passeer alles door een doek, voeg de room toe en breng op smaak met zout en peper.
  • Wilt u de soep extra lekker maken, dan kunt u op het laatste moment nog een scheutje cognac of armagnac toevoegen.