Bitterkoekjestrifle met kweepeer

      Reacties uitgeschakeld voor Bitterkoekjestrifle met kweepeer

 

Bitterkoekjestrifle met kweepeer

Recept categorie Gerecht met fruit, Nagerecht
Keuken: Italiaanse keuken
Porties 4
Auteur Cor Kevenaar

Wat gaat er in?

  • 2 flinke gestoofde kweeperen met ongebonden kookvocht
  • 12 amaretti's Italiaanse amandelkoekjes of bitterkoekjes
  • 1 eetlepel amandellikeur
  • 225 gram bitterkoekjespudding
  • 150 gram witte chocolade
  • 150 ml slagroom

Hoe maak ik het klaar?

  1. Laat de kweeperen uitlekken en vang het kookocht op.
  2. Snij 8 amaretti's of bitterkoekjes in vieren, schep ze door het kookvocht en besprenkel ze met 1 el amandellikeur.
  3. Verdeel de koekjes over 4 hoge glazen.
  4. Pureer de kweeperen met behulp van een staafmixer en verdeel de helft van de puree over de koekjes.
  5. Schep de bitterkoekjespudding op de puree.
  6. Breek de witte chocolade in stukjes en laat deze met 50 ml slagroom op een heel zacht vuur smelten.
  7. Haal het mengsel van het vuur en laat dit afkoelen.
  8. Klop ondertussen 100 ml slagroom lobbig en schep er de afgekoelde maar nog vloeibare chocoladeroom door.
  9. Verdeel de chocoladeroom over de glazen en schenk er de rest van de puree over.
  10. Zet de trifles 1 uur in de koelkast.
  11. Snijd 4 amaretti's of bitterkoekjes in en zet ze op de rand van ieder glas.