Bitterkoekjestrifle met kweepeer

      Reacties uitgeschakeld voor Bitterkoekjestrifle met kweepeer

 

Bitterkoekjestrifle met kweepeer

Recept printen
Recept categorie: met fruit/ Nagerecht
Land van herkomst: Italië
Porties: 4
Van wie is dit recept: Onbekende auteur

Wat gaat er in:

  • 2 flinke gestoofde kweeperen ( met ongebonden kookvocht)
  • 12 amaretti's (Italiaanse amandelkoekjes of bitterkoekjes)
  • 1 eetlepel amandellikeur
  • 225 gram bitterkoekjespudding
  • 150 gram chocola
  • 150 ml slagroom

Hoe maak ik het klaar:

  • Laat de kweeperen uitlekken en vang het kookocht op.
  • Snij 8 amaretti's of bitterkoekjes in vieren, schep ze door het kookvocht en besprenkel ze met 1 el amandellikeur.
  • Verdeel de koekjes over 4 hoge glazen.
  • Pureer de kweeperen met behulp van een staafmixer en verdeel de helft van de puree over de koekjes.
  • Schep de bitterkoekjespudding op de puree.
  • Breek de witte chocolade in stukjes en laat deze met 50 ml slagroom op een heel zacht vuur smelten.
  • Haal het mengsel van het vuur en laat dit afkoelen.
  • Klop ondertussen 100 ml slagroom lobbig en schep er de afgekoelde maar nog vloeibare chocoladeroom door.
  • Verdeel de chocoladeroom over de glazen en schenk er de rest van de puree over.
  • Zet de trifles 1 uur in de koelkast.
  • Snijd 4 amaretti's of bitterkoekjes in en zet ze op de rand van ieder glas.