Bladerdeeg tartelettes met groene asperges en kwarteleitje

      Geen reacties op Bladerdeeg tartelettes met groene asperges en kwarteleitje

 

Bladerdeeg tartelettes met groene asperges en kwarteleitje

Bladerdeeg tartelettes met groene asperges en kwarteleitje

Recept printen Pin
Recept categorie: Hartige taart/ Pizza
Dieët / Speciale gelegenheid: Vegetarisch
Porties: 6 stuks
Van wie is dit recept: Tantefanny.nl

Wat gaat er in:

Hoe maak ik het klaar:

  • Oven op 220° C boven-/onderwarmte voorverwarmen en het deeg 10 minuten voor gebruik uit de koelkast halen.
  • Rol het bladerdeeg met bakpapier en al uit op een bakplaat.
  • Snijd het deeg in zes gelijke rechthoeken en snijd het deeg aan de randen in.
  • Vouw de randjes naar de andere kant zodat er een soort bakje ontstaat.
  • Prik in het midden van het bakje wat gaatjes en bestrijk de randen met losgeklopt ei.
  • Bak het bladerdeeg in 15 tot 20 min. goudbruin.
  • Verwarm ondertussen een grillpan op middelhoog vuur.
  • Bestrijk de groene asperges aan alle kanten met olijfolie en gril de groene asperges in ruim 5 min. tot ze beetgaar zijn. Laat ze iets afkoelen en snijd ze in stukjes die op de tartelettes passen.
  • Verdeel de geraspte Parmezaanse kaas over de 6 gebakken tartelettes en leg daar de stukjes gegrilde groene asperges op. Zorg voor wat ruimte in het midden zodat de eidooier daar kan liggen.
  • Verdeel de geraspte Parmezaanse kaas over de 6 gebakken tartelettes en leg daar de stukjes gegrilde groene asperges op. Zorg voor wat ruimte in het midden zodat de eidooier daar kan liggen.
  • Serveer de tartelette met groene asperges en kwarteleitje direct uit de oven.

Video