Bladerdeegpakketje met zalm

      Reacties uitgeschakeld voor Bladerdeegpakketje met zalm

Bladerdeegpakketje met zalm

Recept categorie Gerecht met vis
Porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 1 limoen
  • 125 gram gerookte zalm in reepjes
  • 1 bakje Hüttenkäse à 200 gram
  • versgemalen peper
  • zout
  • 4 plakjes bladerdeeg (diepvries) ontdooid
  • 1 scharrelei (M)

Hoe maak ik het klaar?

  1. Boen de limoen schoon onder stromend water, rasp de groene schil dun af en pers de helft van de vrucht uit. 

  2. Roer de Hüttenkäse met de zalm, de limoenrasp, het sap en peper en zout naar smaak door elkaar.

  3. Rol de plakjes bladerdeeg iets uit en verdeel het zalmmengsel erover. 

  4. Bestrijk de randen met losgeklopt ei en vouw het bladerdeeg schuin over de vulling heen. 

  5. Bestrijk de bovenkant van de bladerdeegdriehoeken met ei en bestrooi met grof gemalen peper. 

  6. Bak de pakketjes in een voorverwarmde oven in ± 20 minuten goudbruin en gaar. 

  7. Lekker met een salade van rode bieten, aardappel en appel. 

Wijnadvies: Golden Kaan Chardonnay