Bladerdeegpakketje met zalm

      Reacties uitgeschakeld voor Bladerdeegpakketje met zalm

Bladerdeegpakketje met zalm

Print
Categorie: Gerecht met vis
porties: 4 personen
Auteur: Onbekende auteur

ingrediënten

  • 1 limoen
  • 125 gram gerookte zalm in reepjes
  • 1 bakje Hüttenkäse à 200 gram
  • versgemalen peper
  • zout
  • 4 plakjes bladerdeeg (diepvries) ontdooid
  • 1 scharrelei (M)

Bereidingswijze

  • Boen de limoen schoon onder stromend water, rasp de groene schil dun af en pers de helft van de vrucht uit. 
  • Roer de Hüttenkäse met de zalm, de limoenrasp, het sap en peper en zout naar smaak door elkaar.
  • Rol de plakjes bladerdeeg iets uit en verdeel het zalmmengsel erover. 
  • Bestrijk de randen met losgeklopt ei en vouw het bladerdeeg schuin over de vulling heen. 
  • Bestrijk de bovenkant van de bladerdeegdriehoeken met ei en bestrooi met grof gemalen peper. 
  • Bak de pakketjes in een voorverwarmde oven in ± 20 minuten goudbruin en gaar. 
  • Lekker met een salade van rode bieten, aardappel en appel. 

Wijnadvies: Golden Kaan Chardonnay