Bladerdeegpakketjes met gegrilde groenten

      Geen reacties op Bladerdeegpakketjes met gegrilde groenten

 

Bladerdeegpakketjes met gegrilde groenten

Recept categorie Gerecht met groenten, Hartige taart
Extra info Lactosevrij, Vegetarisch
Porties 12 stuks
Auteur Tantefanny.nl

Wat gaat er in?

  • 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg 270 g
  • 3 zoete aardappelen
  • 3 winterpenen
  • 3 pastinaken
  • rasp van een citroenschil
  • sap van een citroen
  • zout
  • Peper
  • 2-3 verse takjes salie of komijn fijn gehakt
  • 2-3 verse takjes tijm fijn gehakt
  • 3 el honing
  • 1 teen knoflook fijn gehakt
  • 1 ei geklutst

Hoe maak ik het klaar?

  1. Haal het bladerdeeg 10 minuten voor gebruik uit de koelkast en verwarm de oven voor op 200⁰ C. (heteluchtoven 180⁰ C).
  2. Snijd de groenten in lange, gelijkmatige dunne repen (batonettes) van 10 cm lang.
  3. Meng de groenten met de kruiden, citroenrasp en -sap, knoflook en zout en peper.
  4. Leg de groenten op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met de honing. Rooster de groenten gedurende 12 minuten in een voorverwarmde oven.
  5. Laat hierna iets afkoelen.
  6. Wikkel de groenten in bladerdeeg en bestrijk deze met ei.
  7. Bak dit gedurende 15-18 minuten in de oven goudbruin.