Bladerdeegringen met aardbeien en syllabub

      Reacties uitgeschakeld voor Bladerdeegringen met aardbeien en syllabub

 

Bladerdeegringen met aardbeien en syllabub

Recept printen
Recept categorie: met fruit
Van wie is dit recept: Onbekende auteur

Wat gaat er in:

  • 4 plakjes bladerdeeg
  • 1 ei
  • 1 sinaasappel
  • 2 eetlepels droge sherry
  • 2 eetlepels cognac
  • 30 gram poedersuiker
  • 1 bekertje crême fraiche
  • 500 gram Aardbeien
  • 3 eetlepels droge witte wijn
  • 1 zakje vanillesuiker
  • ronde uitsteekvormpjes ( van ca. 11 en 5 cm)
  • bakpapier

Hoe maak ik het klaar:

  • Oven voorverwarmen op 175C.
  • Deeg uitspreiden en in ca. 5 min laten ontdooien.
  • Bakplaat bekleden met bakpapier, in kommetje ei loskloppen. 
  • Met grote uitsteekvorm rondjes uit bladerdeeg steken.
  • Met kleine uitsteekvorm uit het midden rondjes steken.
  • Deegringen op bakplaat leggen en licht bestrijken met ei. 
  • In midden van oven deegringen in ca. 12 min goudbruin en gaar bakken.
  • Deegringen met broodmes voorzichtig overlangs halveren.
  • Laten afkoelen en tot gebruik in goed afsluitbare trommel bewaren.
  • Sinaasappel goed schoonboenen, boven kom schil eraf raspen.
  • Sinaasappel halveren en uitperen. 
  • Sinaasappelsap, sherry en cognac aan rasp toevoegen en al roerend poedersuiker erin oplossen.
  • Met garde crème fraiche erdoor kloppen tot mengsel dik wordt.
  • Syllabub tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.
  • Aardbeien wassen en kroontjes verwijderen.
  • Helft van aardbeien halveren en met wijn en vanillesuiker aan de kook brengen. 
  • Ca. 4 min zachtjes laten koken.
  • Mengsel met staafmixer pureren.
  • Laten afkoelen en tot gebruik in koelkast bewaren. 
  • Op midden van 4 borden onderste helften van bladerdeegringen zetten.
  • Hele aardbeien erover verdelen. 
  • Aardbeiensaus verwarmen en royaal over aardbeien scheppen.
  • Bovenste deegringen erop zetten.
  • Syllabub in midden van ringen scheppen.
  • Bestrooien met poedersuiker en direct serveren.