Bladerdeegringen met aardbeien en syllabub

      Reacties uitgeschakeld voor Bladerdeegringen met aardbeien en syllabub

 

Bladerdeegringen met aardbeien en syllabub

Recept categorie Gerecht met fruit
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 4 plakjes bladerdeeg
  • 1 ei
  • 1 sinaasappel
  • 2 eetlepels droge sherry
  • 2 eetlepels cognac
  • 30 gram poedersuiker
  • 1 bekertje crème fraiche
  • 500 gram aardbeien
  • 3 eetlepels droge witte wijn
  • 1 zakje vanillesuiker
  • ronde uitsteekvormpjes van ca. 11 en 5 cm
  • bakpapier

Hoe maak ik het klaar?

  1. Oven voorverwarmen op 175C.

  2. Deeg uitspreiden en in ca. 5 min laten ontdooien.

  3. Bakplaat bekleden met bakpapier, in kommetje ei loskloppen. 

  4. Met grote uitsteekvorm rondjes uit bladerdeeg steken.

  5. Met kleine uitsteekvorm uit het midden rondjes steken.

  6. Deegringen op bakplaat leggen en licht bestrijken met ei. 

  7. In midden van oven deegringen in ca. 12 min goudbruin en gaar bakken.

  8. Deegringen met broodmes voorzichtig overlangs halveren.

  9. Laten afkoelen en tot gebruik in goed afsluitbare trommel bewaren.

  10. Sinaasappel goed schoonboenen, boven kom schil eraf raspen.

  11. Sinaasappel halveren en uitperen. 

  12. Sinaasappelsap, sherry en cognac aan rasp toevoegen en al roerend poedersuiker erin oplossen.

  13. Met garde crème fraiche erdoor kloppen tot mengsel dik wordt.

  14. Syllabub tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.

  15. Aardbeien wassen en kroontjes verwijderen.

  16. Helft van aardbeien halveren en met wijn en vanillesuiker aan de kook brengen. 

  17. Ca. 4 min zachtjes laten koken.

  18. Mengsel met staafmixer pureren.

  19. Laten afkoelen en tot gebruik in koelkast bewaren. 

  20. Op midden van 4 borden onderste helften van bladerdeegringen zetten.

  21. Hele aardbeien erover verdelen. 

  22. Aardbeiensaus verwarmen en royaal over aardbeien scheppen.

  23. Bovenste deegringen erop zetten.

  24. Syllabub in midden van ringen scheppen.

  25. Bestrooien met poedersuiker en direct serveren.