Bladerdeegster met frangipane en rode bessenjam

      Geen reacties op Bladerdeegster met frangipane en rode bessenjam

 

Bladerdeegster met frangipane en rode bessenjam

Gemaakt voor Tante Fanny door Rutger Bakt
Recept printen
Recept categorie: Gebak
Dieët / Speciale gelegenheid: Kerst
Van wie is dit recept: Tantefanny.nl

Wat gaat er in:

  • 2 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg
  • 250 g rode bessenjam
  • 1 ei
  • 20 g amandelen
  • Poedersuiker (om te bestuiven)
  • Voor de frangipane:
  • 50 g boter
  • 50 g basterdsuiker
  • 1/2 citroen (rasp)
  • Snufje zout
  • 1 ei (op kamertemperatuur)
  • 50 g amandelmeel
  • 20 g bloem

Hoe maak ik het klaar:

  • Oven op 220° C boven-/onderwarmte voorverwarmen en het deeg 10 minuten voor gebruik uit de koelkast halen.
  • De boter, de basterdsuiker, het zout en de citroenrasp in een kom mixen tot een romig geheel. Het ei toevoegen en mixen tot een gladde massa. Het amandelmeel en de bloem toevoegen en kort erdoor mixen.
  • 1 rol deeg met het meegerolde bakpapier op de bakplaat uitrollen. De frangipane over het deeg bestrijken en de rand 2 cm vrijlaten. De jam los roeren en over de frangipane verdelen. De jam en de frangipane met de andere rol deeg bedekken. De zijkanten zachtjes aandrukken.
  • Het deeg vanaf de zijkant naar binnen snijden. Laat tussen elke snede ca. 2 cm en zorg dat de snede elkaar niet raken in de binnenkant. Twee losse stukken naast elkaar pakken en in tegenovergestelde richting draaien. Herhaal dit bij alle uitsteeksels.
  • De bovenkant van het deeg bestrijken met ei en bestrooien met amandelschaafsel. Bak de bladerdeegster in ca. 15 - 20 min. af.
  • Voor het serveren met poedersuiker bestrooien.