Bladerdeegster met frangipane en rode bessenjam

      Geen reacties op Bladerdeegster met frangipane en rode bessenjam

 

Print

Bladerdeegster met frangipane en rode bessenjam

Gemaakt voor Tante Fanny door Rutger Bakt
Categorie Gebak
Keyword Kerst
Auteur Tantefanny.nl

Wat gaat er in:

  • 2 rollen Tante Fanny Vers Bladerdeeg 270 g
  • 250 g rode bessenjam
  • 1 ei losgeklopt
  • 20 g amandelschaafsel
  • Poedersuiker om te bestuiven
  • Voor de frangipane:
  • 50 g boter op kamertemperatuur
  • 50 g witte basterdsuiker
  • 1/2 citroen rasp
  • Snufje zout
  • 1 ei op kamertemperatuur
  • 50 g amandelmeel
  • 20 g bloem

Hoe maak ik het klaar:

  • Oven op 220° C boven-/onderwarmte voorverwarmen en het deeg 10 minuten voor gebruik uit de koelkast halen.
  • De boter, de basterdsuiker, het zout en de citroenrasp in een kom mixen tot een romig geheel. Het ei toevoegen en mixen tot een gladde massa. Het amandelmeel en de bloem toevoegen en kort erdoor mixen.
  • 1 rol deeg met het meegerolde bakpapier op de bakplaat uitrollen. De frangipane over het deeg bestrijken en de rand 2 cm vrijlaten. De jam los roeren en over de frangipane verdelen. De jam en de frangipane met de andere rol deeg bedekken. De zijkanten zachtjes aandrukken.
  • Het deeg vanaf de zijkant naar binnen snijden. Laat tussen elke snede ca. 2 cm en zorg dat de snede elkaar niet raken in de binnenkant. Twee losse stukken naast elkaar pakken en in tegenovergestelde richting draaien. Herhaal dit bij alle uitsteeksels.
  • De bovenkant van het deeg bestrijken met ei en bestrooien met amandelschaafsel. Bak de bladerdeegster in ca. 15 - 20 min. af.
  • Voor het serveren met poedersuiker bestrooien.