Bladerdeegstrüdel met drie soorten fruit

      Geen reacties op Bladerdeegstrüdel met drie soorten fruit

 

Bladerdeegstrüdel met drie soorten fruit

Recept printen
Recept categorie: Gebak/ Koek/ Taart
Dieët / Speciale gelegenheid: Lactosevrij/ Vegetarisch
Porties: 9
Van wie is dit recept: Tantefanny.nl

Wat gaat er in:

  • 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg
  • 1 kleine appels (zonder klokhuis, in blokjes gesneden)
  • 1 peer (zonder klokhuis, in blokjes gesneden)
  • 1 perzik (zonder pit, in blokjes gesneden)
  • 2 tl suiker
  • 3 mespunt kaneel
  • 3 el jam naar keuze
  • 3-6 el Noten (fijngehakt)
  • Wat vloeibare margarine om te besmeren
  • poedersuiker
  • Wat noten naar keuze voor decoratie

Hoe maak ik het klaar:

  • Oven op 220⁰ C. (boven/onderwarmte) voorverwarmen. Deeg volgens verpakkingsvoorschrift voorbereiden.
  • Elke fruitsoort met een derde van de overige ingrediënten vermengen. Zo ontstaan drie verschillende vullingen.
  • Deeg met het meegerolde bakpapier op een bakblik uitrollen en in drie gelijke stroken snijden.
  • Elke strook in het midden met de verschillende vullingen (appel/peer/perzik) beleggen. Een zijde dichtklappen, met margarine bestrijken en de andere zijde daar overheen klappen.
  • Bestrijk de strüdels volledig met margarine en maak met een mes diagonaal inkepingen van 2 cm. In de oven op het middelste rek in ca. 20 min. goudbruin bakken.