Bladerdeegstrüdel met drie soorten fruit

      Geen reacties op Bladerdeegstrüdel met drie soorten fruit

 

Bladerdeegstrüdel met drie soorten fruit

Recept categorie Gebak, Koek, Taart
Extra info Lactosevrij, Vegetarisch
Porties 9
Auteur Tantefanny.nl

Wat gaat er in?

  • 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg 270g
  • 1 kleine appel zonder klokhuis, in blokjes gesneden
  • 1 peer zonder klokhuis, in blokjes gesneden
  • 1 perzik zonder pit, in blokjes gesneden
  • 2 tl suiker
  • 3 mespunt kaneel
  • 3 el jam naar keuze
  • 3-6 el noten naar keuze fijngehakt
  • Wat vloeibare margarine om te besmeren
  • Wat poedersuiker voor decoratie
  • Wat noten naar keuze voor decoratie

Hoe maak ik het klaar?

  1. Oven op 220⁰ C. (boven/onderwarmte) voorverwarmen. Deeg volgens verpakkingsvoorschrift voorbereiden.
  2. Elke fruitsoort met een derde van de overige ingrediënten vermengen. Zo ontstaan drie verschillende vullingen.
  3. Deeg met het meegerolde bakpapier op een bakblik uitrollen en in drie gelijke stroken snijden.
  4. Elke strook in het midden met de verschillende vullingen (appel/peer/perzik) beleggen. Een zijde dichtklappen, met margarine bestrijken en de andere zijde daar overheen klappen.
  5. Bestrijk de strüdels volledig met margarine en maak met een mes diagonaal inkepingen van 2 cm. In de oven op het middelste rek in ca. 20 min. goudbruin bakken.