Blanquette van kip

      Reacties uitgeschakeld voor Blanquette van kip

 

Blanquette van kip

Recept categorie Gerecht met Kip
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 1 kg braadkip
  • 1 kleine prei
  • 3 takjes peterselie en selderij
  • een stukje foelie
  • 1 laurierblad
  • 2 worteltjes
  • zout
  • 6 gekneusde witte peperkorrels
  • 150 gr kleine champignons
  • 50 gr boter
  • 30 gr bloem
  • 1 eierdooier
  • 1 dl koffieroom
  • versgemalen peper
  • citroensap

Hoe maak ik het klaar?

  1. Zet 3/4 liter water op met de prei, de peterselie, de selderij, de foelie, het laurierblad,
  2. de worteltjes, zout en de peperkorrels en laat de bouillon op laag vuur 20 minuten trekken.
  3. Verdeel intussen de kip in 8 stukken.
  4. Voeg deze toe en laat ze 1 uur in de bouillon trekken.
  5. Voeg na 3 kwartier de champignons toe.
  6. Zeef de bouillon en laat hem tot 4 dl inkoken.
  7. Smelt de boter en roer er de bloem door tot deze licht is gekleurd.
  8. Schenk er geleidelijk en onder goed roeren de ingekookte bouillon bij.
  9. Blijf roeren, op laag vuur, tot een gebonden saus is verkregen.
  10. Roer de eierdooier met de koffieroom los, voeg een scheutje van de saus toe en roer dit mengsel vervolgens door de rest van de saus.
  11. Leg tenslotte de stukken kip in de saus en voeg de champignons toe.
  12. Laat het geheel goed doorwarmen, maar NIET meer koken.
  13. Breng de saus op smaak met zout, peper en citroensap.