Blauwe-kaasfondue met champignons

      Reacties uitgeschakeld voor Blauwe-kaasfondue met champignons

Blauwe-kaasfondue met champignons

Print
Categorie: Fondue, Gerecht met kaas
porties: 2
Auteur: Astrid Veltman

ingrediënten

  • 1 teentje knoflook
  • 2 1/2 dl droge witte wijn
  • 150 gr geraspte jong belegen kaas
  • 100 gr blauwschimmelkaas
  • 1 bakje champignons
  • 3 theelepels maïzena

Bereidingswijze

  • Van blauwschimmelkaas maakt u een lekkere pittige fondue. U kunt elke
    soort blauwschimmelkaas nemen. Denk er wel aan dat bijvoorbeeld Danablue
    en Roquefort een stuk pittiger zijn dan bijvoorbeeld Blue Castello, Bleu
    d'Auvergne of Gorgonzola.
  • Wrijf de binnenkant van een caquelon in met het doorgesneden teentje knoflook en schenk er 2 dl van de wijn in.
  • Verwarm de wijn onafgedekt tot er kleine belletjes beginnen op te stijgen.
  • Roer de jong belegen kaas door de wijn en verkruimel de blauwschimmelkaas erboven.
  • Roer alles goed door elkaar.
  • Verwarm de fondue tot de kaas gesmolten is.
  • Roer de fondue steeds goed door.
  • Veeg intussen de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
  • Maak de maïzena aan met de rest van de wijn en voeg dit al roerend aan de fondue toe.
  • Blijf roeren tot de fondue mooi gebonden is.
  • Voeg de champignons toe en verwarm de fondue nog enkele minuten goed.
  • Roer nogmaals goed door.
  • Zet de fondue op een réchaud en geef er stokbrood of Turks brood en een salade bij.
  • Zet bij deze pittige fondue ook stukjes paprika en bleekselderij op tafel om in de fondue te dopen.