Blauwe kaasperen met portsaus

      Reacties uitgeschakeld voor Blauwe kaasperen met portsaus

Blauwe kaasperen met portsaus

Print
Categorie: Gerecht met kaas, Nagerecht
porties: 2
Auteur: Astrid Veltman

ingrediënten

  • 1 dl rode port
  • 1 1/2 eetlepel rode bessengelei
  • 1 grote handpeer rijpe
  • 50 gr gorgonzola

Bereidingswijze

  • Breng de port met de bessengelei aan de kook en blijf roeren tot de gelei is opgelost.
  • Laat het mengsel tot de helft inkoken en laat het afkoelen.
  • Verwarm de grill voor.
  • Schil en halveer de peer en verwijder het klokhuis.
  • Leg de halve peren op 2 bordjes en verdeel er de gorgonzola over.
  • Schuif de bordjes vlak onder de hete grill en laat de kaas in ± 1 minuut smelten.
  • Schep het portsausje ernaast.