Blauwe kaasperen met portsaus

      Reacties uitgeschakeld voor Blauwe kaasperen met portsaus

Blauwe kaasperen met portsaus

Recept categorie Gerecht met kaas, Nagerecht
Porties 2
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 1 dl rode port
  • 1 1/2 eetlepel rode bessengelei
  • 1 grote handpeer rijpe
  • 50 gr gorgonzola

Hoe maak ik het klaar?

  1. Breng de port met de bessengelei aan de kook en blijf roeren tot de gelei is opgelost.

  2. Laat het mengsel tot de helft inkoken en laat het afkoelen.
  3. Verwarm de grill voor.
  4. Schil en halveer de peer en verwijder het klokhuis.
  5. Leg de halve peren op 2 bordjes en verdeel er de gorgonzola over.
  6. Schuif de bordjes vlak onder de hete grill en laat de kaas in ± 1 minuut smelten.

  7. Schep het portsausje ernaast.