Bleekselderijsoep met Stilton

      Reacties uitgeschakeld voor Bleekselderijsoep met Stilton
Print

Bleekselderijsoep met Stilton

Categorie Soepen
porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 1 liter kippenbouillon
  • 1 ui
  • 1 struik bleekselderij
  • 200 gr Stilton
  • 25 gr boter
  • 25 gr bloem
  • 2 eetlepels slagroom
  • cayennepeper
  • zout

Hoe maak ik het klaar:

  • Fruit de gesnipperde ui in de boter.
  • Snijd de bleekselderij fijn.
  • Verkruimel de Stilton.
  • Roer de bloem door de ui en de boter, maak een roux en voeg de bouillon toe.
  • Doe de bleekselderij erbij en laat die gaar worden.
  • Voeg de Stilton toe en laat de kaas smelten.
  • Doe er naar smaak peper en zout bij (pas op met zout, de Stilton is al vrij zout) en roer er, van het vuur af, de slagroom door.
  • Garneer met een toefje peterselie of wat fijngeknipt selderijblad.