Bleekselderijsoep met Stilton

      Reacties uitgeschakeld voor Bleekselderijsoep met Stilton

Bleekselderijsoep met Stilton

Recept categorie Soepen
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 1 liter kippenbouillon
  • 1 ui
  • 1 struik bleekselderij
  • 200 gr Stilton
  • 25 gr boter
  • 25 gr bloem
  • 2 eetlepels slagroom
  • cayennepeper
  • zout

Hoe maak ik het klaar?

  1. Fruit de gesnipperde ui in de boter.
  2. Snijd de bleekselderij fijn.
  3. Verkruimel de Stilton.
  4. Roer de bloem door de ui en de boter, maak een roux en voeg de bouillon toe.
  5. Doe de bleekselderij erbij en laat die gaar worden.
  6. Voeg de Stilton toe en laat de kaas smelten.
  7. Doe er naar smaak peper en zout bij (pas op met zout, de Stilton is al vrij zout) en roer er, van het vuur af, de slagroom door.

  8. Garneer met een toefje peterselie of wat fijngeknipt selderijblad.