Bloedworst met rabarber, appel, banaan en bruine rum

      Reacties uitgeschakeld voor Bloedworst met rabarber, appel, banaan en bruine rum

Bloedworst met rabarber, appel, banaan en bruine rum

Recept categorie Gerecht met fruit, Gerecht met vlees
Porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 4 bloedworsten
  • 200 gram rabarberconfituur (of gelei)
  • 3 appelen (geschild en in kleine stukjes gesneden)
  • 1 gesnipperde rode ui
  • boter
  • 2 bananen
  • ½ dl bruine rum
  • 200 gram spek
  • puree van 4 aardappelen

Hoe maak ik het klaar?

  1. Snij het spek heel fijn en bak het krokant.

  2. Kleur de rode ui in een pan met boter. 

  3. Voeg eerst de appel en vervolgens de in plakjes gesneden banaan toe. 

  4. Flambeer met de rum en doe er de rabarberconfituur bij. 

  5. Laat even inkoken.

  6. Verwarm de aardappelpuree en voeg het spek toe.

  7. Bak de bloedworsten.