Bloemkool en cherrytomaatjes

      Reacties uitgeschakeld voor Bloemkool en cherrytomaatjes

Bloemkool en cherrytomaatjes

Recept categorie Gerecht met groenten, Gerecht met vlees
Porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 1 bloemkool in kleine roosjes
  • 3 eetlepels olijfolie traditioneel
  • 125 gram magere spekreepjes
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • peper
  • zout
  • 250 gram tros cherrytomaatjes
  • 3 eetlepels koriander fijngeknipt

Hoe maak ik het klaar?

  1. Schep de bloemkool met de olie, de spekreepjes, de chilipoeder, de kerriepoeder en peper en zout naar smaak in een ruime ovenschaal of braadslede door elkaar.

  2. Zet de schaal in een voorverwarmde oven (225ºC) en laat de groenten in ± 35 minuten bruin en gaar worden.

  3. Schep 15 minuten voor het einde van de bereidingstijd de tomaatjes erdoor.

  4. Bestrooi met de koriander. 

  5. Lekker met witte rijst en roergebakken rundvleesreepjes.

Wijnadvies: Die Breede Kloof rosé