Bloemkoolcurry a la Sandra

      Reacties uitgeschakeld voor Bloemkoolcurry a la Sandra

 

Bloemkoolcurry a la Sandra

Recept categorie Curry's, Gerecht met groenten
Extra info Vegetarisch
Porties 4
Auteur Sandra Kemna

Wat gaat er in?

  • 1 kilo vastkokende aardappels in blokjes, 10 minuten voorgekookt
  • 1 bloemkool in roosjes, 10 minuten voorgekookt
  • 2 flinke eetlepels gele curry pasta
  • 1 blik gesneden tomatenblokjes in sap
  • 200 gram tuinerwtjes diepvries, Bonduelle, ontdooit
  • 1 eetlepel kurkuma
  • 1 eetlepel djinten komijnpoeder
  • 200 ml yoghurt 0% vet
  • peper en zout naar smaak uit de molen
  • 150 ml water
  • scheutje olijfolie

Hoe maak ik het klaar?

  1. Doe de yoghurt in een bakje en roer daar djinten en zout doorheen (beetje bij beetje en tussendoor even proeven).
  2. Verhit de olijfolie in een (wok)pan, fruit daarin de ui en voeg de curry pasta toe. Doe de (voorgekookte) aardappelblokjes, de djinten en de kurkuma erbij en roerbak even een minuutje goed door elkaar.
  3. Voeg de (voorgekookte) bloemkool, de doperwten, het water en peper en zout naar smaak toe en roerbak goed door elkaar.
  4. Doe als laatste de tomaat erbij. Laat dit met deksel een minuut of 5 op laag vuur opstaan.
  5. Schep de bloemkool curry op een bord, doe de yoghurt (met de djinten en het zout erin) er overheen.