Bloemkoolcurry a la Sandra

      Reacties uitgeschakeld voor Bloemkoolcurry a la Sandra

 

Bloemkoolcurry a la Sandra

Bloemkoolcurry a la Sandra

Recept printen Pin
Recept categorie: Curry's/ met groenten
Dieët / Speciale gelegenheid: Vegetarisch
Porties: 4
Van wie is dit recept: Sandra Kemna

Wat gaat er in:

  • 1 kilo vastkokende aardappel (in blokjes, 10 minuten voorgekookt)
  • 1 bloemkool (in roosjes, 10 minuten voorgekookt)
  • 2 flinke eetlepels gele curry pasta
  • 1 blik gesneden tomaat ( in sap)
  • 200 gram tuinerwtjes (diepvries, Bonduelle, ontdooit)
  • 1 eetlepel kurkuma
  • 1 eetlepel djinten (komijnpoeder)
  • 200 ml yoghurt (0% vet)
  • peper & zout ( naar smaak uit de molen)
  • 150 ml water
  • scheutje olijfolie

Hoe maak ik het klaar:

  • Doe de yoghurt in een bakje en roer daar djinten en zout doorheen (beetje bij beetje en tussendoor even proeven).
  • Verhit de olijfolie in een (wok)pan, fruit daarin de ui en voeg de curry pasta toe. Doe de (voorgekookte) aardappelblokjes, de djinten en de kurkuma erbij en roerbak even een minuutje goed door elkaar.
  • Voeg de (voorgekookte) bloemkool, de doperwten, het water en peper en zout naar smaak toe en roerbak goed door elkaar.
  • Doe als laatste de tomaat erbij. Laat dit met deksel een minuut of 5 op laag vuur opstaan.
  • Schep de bloemkool curry op een bord, doe de yoghurt (met de djinten en het zout erin) er overheen.