Bloemkoolgratin met pasta en mosterdsaus

      Reacties uitgeschakeld voor Bloemkoolgratin met pasta en mosterdsaus

 

Bloemkoolgratin met pasta en mosterdsaus

Recept categorie Gerecht met groenten, Gerecht met kaas, Ovenschotel
Porties 4
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 400 g elleboogjes
  • 1 bloemkool
  • 125 ml room
  • 1 tl milde mosterd
  • 1-2 uien
  • 2 el olie
  • 1 ei
  • 100 gr kaas met vegetarisch stremsel geraspt

Hoe maak ik het klaar?

  1. Breng twee pannen met ruim water aan de kook.
  2. Verwarm de oven voor op 200 C (hetelucht oven 180 C).
  3. Kook in de ene pan de (kleine soort) pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  4. Verdeel de bloemkool in roosjes, was ze en doe ze voor zo’n 7 minuten in het kokende water van de andere pan.
  5. Schil de ui, snijd ze fijn en fruit ze in een beetje olie goudbruin.
  6. Meng de room met de mosterd en het ei en voeg de iets afgekoelde uien toe.
  7. Doe de gare pasta in een ovenvaste schaal en plaats er de afgegoten bloemkool erop.
  8. Giet het roommengsel eroverheen en dek af met de kaas.
  9. Laat het gerecht in zo'n 30-45 minuten gratineren.