Bloemkoolgratin met pasta en mosterdsaus

      Reacties uitgeschakeld voor Bloemkoolgratin met pasta en mosterdsaus

 

Bloemkoolgratin met pasta en mosterdsaus

Print
Categorie: Gerecht met groenten, Gerecht met kaas, Ovenschotel
porties: 4
Auteur: Onbekende auteur

ingrediënten

  • 400 g elleboogjes
  • 1 bloemkool
  • 125 ml room
  • 1 tl milde mosterd
  • 1-2 uien
  • 2 el olie
  • 1 ei
  • 100 gr kaas met vegetarisch stremsel geraspt

Bereidingswijze

  • Breng twee pannen met ruim water aan de kook.
  • Verwarm de oven voor op 200 C (hetelucht oven 180 C).
  • Kook in de ene pan de (kleine soort) pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Verdeel de bloemkool in roosjes, was ze en doe ze voor zo’n 7 minuten in het kokende water van de andere pan.
  • Schil de ui, snijd ze fijn en fruit ze in een beetje olie goudbruin.
  • Meng de room met de mosterd en het ei en voeg de iets afgekoelde uien toe.
  • Doe de gare pasta in een ovenvaste schaal en plaats er de afgegoten bloemkool erop.
  • Giet het roommengsel eroverheen en dek af met de kaas.
  • Laat het gerecht in zo'n 30-45 minuten gratineren.