Bloemkoolsoep I

      Reacties uitgeschakeld voor Bloemkoolsoep I
Print

Bloemkoolsoep I

Categorie Soepen
Keuken Belgische keuken
porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 1 kleine bloemkool
  • 1 1/2 liter kookwater van bloemkool; zo nodig aanlengen met water of bouillon
  • 1 kleine selderij
  • 2 aardappelen
  • 1 ui
  • 50 gr vetstof
  • 50 gr peterselie
  • de tuiltjes van de gare bloemkool
  • peper zout, kruidentuiltje

Hoe maak ik het klaar:

  • Kook de bloemkool.
  • Reinig de selderij en de ui, was ze en snijd ze in stukken.
  • Verhit de vetstof en fruit hierin de fijngesneden ui en selderij.
  • Schil, was en snijd de aardappelen in stukken.
  • Houd de tuiltjes van de gare bloemkool opzij.
  • Doe de groenten en het kruidentuiltje in het kookwater (eventueel met de bouillon), breng aan de kook en laat gaar koken.
  • Verwijder het kruidentuiltje.
  • Pureer de soep of mix haar en breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg voor het opdienen de gare bloemkoolroosjes en de gehakte peterselie toe.