Bloemkoolsoep met een kruiden broodje

      Reacties uitgeschakeld voor Bloemkoolsoep met een kruiden broodje

Bloemkoolsoep met een kruiden broodje

Recept printen
Recept categorie: Soepen
Porties: 4
Van wie is dit recept: Onbekende auteur

Wat gaat er in:

  • 1 ui (gesnipperd)
  • 125 g magere spekreepjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels kerriepoeder
  • 400 g aardappel (geschild en in stukjes)
  • 1 bloemkool (in roosjes)
  • 2 vleesbouillon
  • 1 voorgebakken stokbrood à 220 g
  • 1 pakje boursin kruiden à 80 g
  • 1 bosuitje (in ringetjes)

Hoe maak ik het klaar:

  • Fruit de ui met de spekreepjes al omscheppend 3 minuten in de hete olie.
  • Voeg het kerriepoeder en de aardappel toe en bak alles nog 3 minuten.
  • Voeg de bloemkool, de bouillon en 1 l water toe en breng alles aan de kook.
  • Laat de soep 25 minuten zachtjes koken.
  • Snijd het stokbroodje in vieren en snijd de stukken open.
  • Bestrijk ze met de Boursin en strooi de bosui erover.
  • Bak het stokbrood volgens de aanwijzingen op de verpakking af.
  • Pureer de soep met een staafmixer en serveer met de broodjes.

Tips / Opmerking

Wijnadvies:

Andes Peaks, Chardonnay