Bloemkoolsoep met een kruiden broodje

      Reacties uitgeschakeld voor Bloemkoolsoep met een kruiden broodje

Bloemkoolsoep met een kruiden broodje

Recept categorie Soepen
Porties 4
Auteur Cor Kevenaar

Wat gaat er in?

  • 1 ui gesnipperd
  • 125 g magere spekreepjes
  • 2 eetlepels olijfolie traditioneel
  • 2 eetlepels kerriepoeder
  • 400 g kruimige aardappelen geschild en in stukjes
  • 1 bloemkool in roosjes
  • 2 rundvleesbouillon tabletten
  • 1 voorgebakken stokbrood à 220 g
  • 1 pakje boursin kruiden à 80 g
  • 1 bosuitje in ringetjes

Hoe maak ik het klaar?

  1. Fruit de ui met de spekreepjes al omscheppend 3 minuten in de hete olie.
  2. Voeg het kerriepoeder en de aardappel toe en bak alles nog 3 minuten.
  3. Voeg de bloemkool, de bouillon en 1 l water toe en breng alles aan de kook.
  4. Laat de soep 25 minuten zachtjes koken.
  5. Snijd het stokbroodje in vieren en snijd de stukken open.
  6. Bestrijk ze met de Boursin en strooi de bosui erover.
  7. Bak het stokbrood volgens de aanwijzingen op de verpakking af.
  8. Pureer de soep met een staafmixer en serveer met de broodjes.

Tips / Opmerkingen

Wijnadvies:

Andes Peaks, Chardonnay