Bloemkoolsoep uit Mechelen

      Reacties uitgeschakeld voor Bloemkoolsoep uit Mechelen

Bloemkoolsoep uit Mechelen

Recept categorie Soepen
Keuken: Belgische keuken
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 1 voetselder
  • 1 grote bloemkool
  • 2 uien
  • 1 groene sla
  • 50 gr kervel
  • 80 gr boter
  • 3 grote aardappelen
  • peper zout
  • bouillon of water met een bouillonblokje

Hoe maak ik het klaar?

  1. Versnijd de groenten, stoof ze deels in de boter aan en laat ze eventjes uitzweten.

  2. Overgiet ze met de bouillon of het water met het bouillonblokje.
  3. Voeg de aardappelen toe, breng het geheel aan de kook en laat alles zachtjes gaar worden.

  4. Kook intussen de resterende bloemkoolbloempjes in licht gezouten water gaar.
  5. Hak de kervel fijn.
  6. Draai de soep door een roerzeef en kruid haar met peper en zout.
  7. Werk af met de gekookte bloemkoolbloempjes en de gehakte kervel.