Bloemkoolsoep uit Mechelen

      Reacties uitgeschakeld voor Bloemkoolsoep uit Mechelen
Print

Bloemkoolsoep uit Mechelen

Categorie Soepen
Keuken Belgische keuken
porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 1 voetselder
  • 1 grote bloemkool
  • 2 uien
  • 1 groene sla
  • 50 gr kervel
  • 80 gr boter
  • 3 grote aardappelen
  • peper zout
  • bouillon of water met een bouillonblokje

Hoe maak ik het klaar:

  • Versnijd de groenten, stoof ze deels in de boter aan en laat ze eventjes uitzweten.
  • Overgiet ze met de bouillon of het water met het bouillonblokje.
  • Voeg de aardappelen toe, breng het geheel aan de kook en laat alles zachtjes gaar worden.
  • Kook intussen de resterende bloemkoolbloempjes in licht gezouten water gaar.
  • Hak de kervel fijn.
  • Draai de soep door een roerzeef en kruid haar met peper en zout.
  • Werk af met de gekookte bloemkoolbloempjes en de gehakte kervel.