Bloemkoolstamppot met walnotensaus

      Geen reacties op Bloemkoolstamppot met walnotensaus
Print

Bloemkoolstamppot met walnotensaus

Categorie Gerecht met groenten, Stamppot
porties 4 personen
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 11/4 kg geschilde aardappelen in blokjes
  • zout peper
  • 1 bloemkool in roosjes
  • 80 gr boter
  • 75 gr grofgehakte en 4 hele walnoten
  • 30 gr bloem
  • 21/2 dl kruidenbouillon van tablet
  • 1/2 eetlepel zoete sojasaus ketjap manis
  • 1/2 theelepel ketoembar gemalen koriander
  • 1 eetlepel fijngesneden selderij

Hoe maak ik het klaar:

  • Kook de aardappelen in water met zout in 20 minuten gaar.
  • Verhit 15 gr boter en bak de gehakte walnoten.
  • Smelt 30 gr boter, roer de bloem erdoor en laat die 3 minuten garen.
  • Voeg de bouillon toe en breng de saus aan de kook.
  • Roer de saus glad en laat nog 2 minuten koken.
  • Roer de gebakken walnoten door de saus en breng de saus met peper en de sojasaus op smaak.
  • Stamp de aardappelen met de bloemkool en 25 gr boter fijn en breng de stamppot met de ketoembar en de selderij op smaak.
  • Verdeel de stamppot over het midden van 4 borden en vorm hem met behulp van 2 messen tot een driehoek.
  • Garneer met de hele walnoten en serveer met de walnotensaus.