Bloemkoolstamppot met walnotensaus

      Geen reacties op Bloemkoolstamppot met walnotensaus

Bloemkoolstamppot met walnotensaus

Recept categorie Gerecht met groenten, Stamppot
Porties 4 personen
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 11/4 kg geschilde aardappelen in blokjes
  • zout peper
  • 1 bloemkool in roosjes
  • 80 gr boter
  • 75 gr grofgehakte en 4 hele walnoten
  • 30 gr bloem
  • 21/2 dl kruidenbouillon van tablet
  • 1/2 eetlepel zoete sojasaus ketjap manis
  • 1/2 theelepel ketoembar gemalen koriander
  • 1 eetlepel fijngesneden selderij

Hoe maak ik het klaar?

  1. Kook de aardappelen in water met zout in 20 minuten gaar.

  2. Verhit 15 gr boter en bak de gehakte walnoten.
  3. Smelt 30 gr boter, roer de bloem erdoor en laat die 3 minuten garen.
  4. Voeg de bouillon toe en breng de saus aan de kook.
  5. Roer de saus glad en laat nog 2 minuten koken.
  6. Roer de gebakken walnoten door de saus en breng de saus met peper en de sojasaus op smaak.

  7. Stamp de aardappelen met de bloemkool en 25 gr boter fijn en breng de stamppot met de ketoembar en de selderij op smaak.

  8. Verdeel de stamppot over het midden van 4 borden en vorm hem met behulp van 2 messen tot een driehoek.

  9. Garneer met de hele walnoten en serveer met de walnotensaus.