Blote billetjes in het gras

      Geen reacties op Blote billetjes in het gras

 

Blote billetjes in het gras

snijbonenstamppot uit Brabant
Recept categorie Gerecht met groenten, Gerecht met vlees, Stamppot
Keuken: Recepten uit Brabant
Porties 2 personen
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 400 gr kruimige aardappelen
  • zout
  • 300 gr panklare snijbonen
  • 2 braadworstjes
  • 25 gr boter
  • 1 potje witte bonen 350 gr
  • 1/4 dl melk

Hoe maak ik het klaar?

  1. Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in blokjes.
  2. Kook de aardappelen en de snijbonen in een pan met weinig water en zout in ± 15 minuten gaar.

  3. Prik de braadworstjes met een vork hier en daar in.
  4. Verhit de boter in een koekepan en bak de braadworstjes in ± 10 minuten bruin en gaar.

  5. Spoel de witte bonen in een zeef onder koud stromend water af en laat ze goed uitlekken.

  6. Giet de aardappelen en de snijbonen af en stamp ze met een pureestamper fijn.
  7. Roer er zoveel melk door dat een smeuïge puree ontstaat.
  8. Schep het bakvet van de braadworstjes en de witte bonen erdoor en breng op smaak met zout en peper.

  9. Schep de stamppot op 2 borden en leg de braadworstjes erop.
  10. Het originele recept is met gezouten snijbonen en de verse worst wordt meegekookt.
  11. Als smaakmaker wordt een rest rundvleesjus gebruikt.