Boeren andijviestamppot

      Geen reacties op Boeren andijviestamppot

Boeren andijviestamppot

Recept categorie Gerecht met groenten, Stamppot
Porties 4 personen
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 11/2 kg geschilde aardappelen
  • 75 gr boter
  • 1/8 liter Bulgaarse yoghurt
  • zout peper
  • 250 gr ontbijtspek in dobbelsteentjes
  • 450 gr gesneden andijvie
  • 200 gr ongekookte Casselerrib in plakken van 1 cm 50 gr gefruite
  • gefruite uitjes Conimex

Hoe maak ik het klaar?

  1. Kook de aardappelen in water met zout in ± 25 minuten gaar en giet ze af.
  2. Stamp ze met de boter, de yoghurt, weinig zout en peper fijn.
  3. Bak intussen in een droge koekepan de spekjes uit en meng de andijvie en de spekjes door de aardappelpuree.

  4. Laat de Casselerrib in water ± 15 minuten zachtjes koken.
  5. Leg de Casselerrib op de stamppot en warm het gerecht met het deksel op de pan op zacht vuur nog ± 10 minuten door.

  6. Garneer met gefruite uitjes en serveer met grove mosterd.