Boeren andijviestamppot

      Geen reacties op Boeren andijviestamppot
Print

Boeren andijviestamppot

Categorie Gerecht met groenten, Stamppot
porties 4 personen
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 11/2 kg geschilde aardappelen
  • 75 gr boter
  • 1/8 liter Bulgaarse yoghurt
  • zout peper
  • 250 gr ontbijtspek in dobbelsteentjes
  • 450 gr gesneden andijvie
  • 200 gr ongekookte Casselerrib in plakken van 1 cm 50 gr gefruite
  • gefruite uitjes Conimex

Hoe maak ik het klaar:

  • Kook de aardappelen in water met zout in ± 25 minuten gaar en giet ze af.
  • Stamp ze met de boter, de yoghurt, weinig zout en peper fijn.
  • Bak intussen in een droge koekepan de spekjes uit en meng de andijvie en de spekjes door de aardappelpuree.
  • Laat de Casselerrib in water ± 15 minuten zachtjes koken.
  • Leg de Casselerrib op de stamppot en warm het gerecht met het deksel op de pan op zacht vuur nog ± 10 minuten door.
  • Garneer met gefruite uitjes en serveer met grove mosterd.