Boeren erwtensoep

      Reacties uitgeschakeld voor Boeren erwtensoep

Boeren erwtensoep

Recept categorie Soepen
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 400 gr runderpoelet
  • 200 gr spliterwten
  • 1 ui
  • 1 prei
  • 1 winterwortel
  • 3 stengels bleekselderij
  • 200 gr ham 1 dikke plak
  • 250 gr witte bonen uit blik
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • peterselie
  • zout
  • tijm
  • peper

Hoe maak ik het klaar?

  1. Breng het poelet en de spliterwten met 1 theelepel zout, versgemalen peper, 1 takje tijm in 1 1/2 liter water aan de kook en laat dit (op een vlamverdeler) 2 uur zachtjes koken.

  2. Neem het vlees en de tijm uit de soep en schenk het vocht eraf (houd het vlees en het vocht apart).

  3. Pureer de erwten of stamp ze fijn en verdun de puree geleidelijk met het vocht.

  4. Snipper de ui, snijd de prei in ringen, schil de winterwortel en snijd hem in dunne plakjes, was de bleekselderij en snijd hem in dunne stukjes.

  5. Fruit de groente in 1 eetlepel zonnebloem olie en kook ze 20 minuten met de soep mee.

  6. Snijd de ham in blokjes en warm die samen met de uitgelekte witte bonen in de soep mee.

  7. Maak de soep op smaak af met versgemalen peper en zout en bestrooi haar royaal met fijngeknipte peterselie.