Boeren erwtensoep

      Reacties uitgeschakeld voor Boeren erwtensoep
Print

Boeren erwtensoep

Categorie Soepen
porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 400 gr runderpoelet
  • 200 gr spliterwten
  • 1 ui
  • 1 prei
  • 1 winterwortel
  • 3 stengels bleekselderij
  • 200 gr ham 1 dikke plak
  • 250 gr witte bonen uit blik
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • peterselie
  • zout
  • tijm
  • peper

Hoe maak ik het klaar:

  • Breng het poelet en de spliterwten met 1 theelepel zout, versgemalen peper, 1 takje tijm in 1 1/2 liter water aan de kook en laat dit (op een vlamverdeler) 2 uur zachtjes koken.
  • Neem het vlees en de tijm uit de soep en schenk het vocht eraf (houd het vlees en het vocht apart).
  • Pureer de erwten of stamp ze fijn en verdun de puree geleidelijk met het vocht.
  • Snipper de ui, snijd de prei in ringen, schil de winterwortel en snijd hem in dunne plakjes, was de bleekselderij en snijd hem in dunne stukjes.
  • Fruit de groente in 1 eetlepel zonnebloem olie en kook ze 20 minuten met de soep mee.
  • Snijd de ham in blokjes en warm die samen met de uitgelekte witte bonen in de soep mee.
  • Maak de soep op smaak af met versgemalen peper en zout en bestrooi haar royaal met fijngeknipte peterselie.