Boerenbruin met zelfgemaakte pindakaas

      Geen reacties op Boerenbruin met zelfgemaakte pindakaas

 

Boerenbruin met zelfgemaakte pindakaas

Print
Categorie: Brood, Broodjes, Lunch, Ontbijt
porties: 1 Pot
Calorieën: 237
Auteur: brood.net

ingrediënten

  • 500 gram ongezouten pinda’s
  • 100 milliliter Arachideolie
  • 1 eetlepel honing
  • Zout naar smaak
  • 4 stevige boterhammen

Bereidingswijze

  • Verwarm de pinda’s kort in een koekenpan.
  • Ze hoeven niet bruin te worden, alleen warm.
  • Doe ze daarna met de honing en de helft van arachideolie in de keukenmachine met hakmes. Met de staafmixer kan het wel, maar maak dan veel kleinere porties tegelijk.
  • Mix het tot een glad geheel of laat wat er wat stukjes in als je van pindakaas met stukjes noot houdt.
  • Als de pindakaas te dik is meng je er wat arachideolie door.
  • Proef de pindakaas, voeg zout toe naar smaak en meng nogmaals kort.
  • Lepel de pindakaas uit de blender en stop het in een glazen pot met goed afsluitbare deksel. Bewaar de pindakaas in de koelkast.
  • Roer even door voor gebruik.
  • Maar, nog lekkerder is het als de pindakaas nog een beetje warm is.

Tips / Opmerkingen

Leuk om samen met de kinderen te maken.
En onthoud: proeven moet!

Nutrition

Calorieën: 237kcal | Carbohydrates: 18g | Eiwit: 8g | Fat: 14g | Verzadigd vet: 2.1g | Fiber: 3.2g