Boerenbruin met zelfgemaakte pindakaas

      Geen reacties op Boerenbruin met zelfgemaakte pindakaas

 

Boerenbruin met zelfgemaakte pindakaas

Recept categorie Brood, Broodjes, Lunch, Ontbijt
Porties 1 Pot
Calorieën 237 kcal
Auteur brood.net

Wat gaat er in?

  • 500 gram ongezouten pinda’s
  • 100 milliliter Arachideolie
  • 1 eetlepel honing
  • Zout naar smaak
  • 4 stevige boterhammen

Hoe maak ik het klaar?

  1. Verwarm de pinda’s kort in een koekenpan.
  2. Ze hoeven niet bruin te worden, alleen warm.
  3. Doe ze daarna met de honing en de helft van arachideolie in de keukenmachine met hakmes. Met de staafmixer kan het wel, maar maak dan veel kleinere porties tegelijk.
  4. Mix het tot een glad geheel of laat wat er wat stukjes in als je van pindakaas met stukjes noot houdt.
  5. Als de pindakaas te dik is meng je er wat arachideolie door.
  6. Proef de pindakaas, voeg zout toe naar smaak en meng nogmaals kort.
  7. Lepel de pindakaas uit de blender en stop het in een glazen pot met goed afsluitbare deksel. Bewaar de pindakaas in de koelkast.
  8. Roer even door voor gebruik.
  9. Maar, nog lekkerder is het als de pindakaas nog een beetje warm is.

Tips / Opmerkingen

Leuk om samen met de kinderen te maken.
En onthoud: proeven moet!

Voedingsfeiten
Boerenbruin met zelfgemaakte pindakaas
Hoeveelheid per portie
Calorieën 237 Calorieën van vet 126
% Dagelijkse waarde*
Totaal vet 14g 22%
Verzadigd vet 2.1g 11%
Totaal koolhydraten 18g 6%
Voedingsvezels 3.2g 13%
Eiwit 8g 16%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.