Boerenkool met worst

      Geen reacties op Boerenkool met worst

 

Boerenkool met worst

Recept categorie Gerecht met groenten, Gerecht met vlees, Stamppot
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 2 grote struiken boerenkool
  • 1/2 kg aardappelen
  • 1 ambachtelijk gemaakte rookworst
  • 30 gr reuzel
  • zout
  • peper

Hoe maak ik het klaar?

  1. Stroop het groen van de nerven en was dit.
  2. Kook de kool vervolgens enkele minuten in water en giet af.
  3. Hak de kool daarna fijn.
  4. Leg de aardappelen in een pan met zoveel water dat ze bijna onder staan.
  5. Breng dit aan de kook, leg de helft van de boerenkool op de aardappelen, leg daarop
  6. de worst en tot slot de rest van de borenkool.
  7. Strooi er een snufje zout over en laat het geheel 45 minuten koken.
  8. Controleer af en toe of er nog genoeg water in de pan zit.
  9. Neem zodra alles gaar is de worst uit de pan.
  10. Stamp de rest met de reuzel goed door elkaar.
  11. Breng de boerenkool op smaak met peper en zout.