Boerenkoolstamppot met kaas

      Geen reacties op Boerenkoolstamppot met kaas

 

Print

Boerenkoolstamppot met kaas

Categorie Gerecht met groenten, Gerecht met vlees, Stamppot
porties 4 personen
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 11/4 kg aardappelen
  • 200 gr belegen kaas
  • 200 gr spekreepjes
  • 650 gr panklare boerenkool
  • 11/2 dl halfvolle melk
  • 2 eetlepels grove mosterd
  • zout peper

Hoe maak ik het klaar:

  • Schil en was de aardappelen.
  • Snijd de kaas in kleine blokjes.
  • Bak het spek in een droge koekepan knapperig en verkruimel het.
  • Kook de boerenkool en de aardappelen in weinig water met wat zout in ± 30 minuten gaar en giet het kooknat af.
  • Verwarm de melk met de mosterd.
  • Stamp de aardappelen en de boerenkool met een stamper door elkaar en voeg al roerend de melk toe.
  • Schep de kaasblokjes door de stamppot.
  • Breng eventueel op smaak met wat zout en peper en strooi er het verkruimelde spek over