Boerenkoolstamppot met rookworst

      Geen reacties op Boerenkoolstamppot met rookworst

 

Boerenkoolstamppot met rookworst

Recept categorie Gerecht met groenten, Gerecht met vlees, Stamppot
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 750 gr aardappelen
  • 1 zak panklare boerenkool
  • zout
  • 1 magere rookworst
  • 3/4 dl halfvolle melk
  • 1 eetlepel boter
  • 2 eetlepels azijn
  • 2 eetlepels currysaus
  • peper

Hoe maak ik het klaar?

  1. Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in vieren.
  2. Doe 2 dl water, de boerenkool, de aardappelen en zout in een pan en laat het geheel, met het deksel op de pan, ± 20 minuten koken.

  3. Neem de rookworst uit de verpakking en leg hem op de aardappelen.
  4. Kook de boerenkool en de aardappelen in nog eens ± 10 minuten gaar.
  5. Neem de rookworst uit de pan.
  6. Giet de boerenkool en de aardappelen af en stamp ze met een stamper fijn.
  7. Voeg al roerend de melk en de boter toe en roer er de azijn en de currysaus door.
  8. Laat de stamppot op zacht vuur weer door en door heet worden en breng de stamppot op smaak met zout en peper.

  9. Snijd de rookworst in gelijke stukken en leg die erop.

Tips / Opmerkingen

lekker met piccalilly of gemengd tafelzuur.