Boerenkoolstamppot met rookworst

      Geen reacties op Boerenkoolstamppot met rookworst

 

Print

Boerenkoolstamppot met rookworst

Categorie Gerecht met groenten, Gerecht met vlees, Stamppot
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 750 gr aardappelen
  • 1 zak panklare boerenkool
  • zout
  • 1 magere rookworst
  • 3/4 dl halfvolle melk
  • 1 eetlepel boter
  • 2 eetlepels azijn
  • 2 eetlepels currysaus
  • peper

Hoe maak ik het klaar:

  • Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in vieren.
  • Doe 2 dl water, de boerenkool, de aardappelen en zout in een pan en laat het geheel, met het deksel op de pan, ± 20 minuten koken.
  • Neem de rookworst uit de verpakking en leg hem op de aardappelen.
  • Kook de boerenkool en de aardappelen in nog eens ± 10 minuten gaar.
  • Neem de rookworst uit de pan.
  • Giet de boerenkool en de aardappelen af en stamp ze met een stamper fijn.
  • Voeg al roerend de melk en de boter toe en roer er de azijn en de currysaus door.
  • Laat de stamppot op zacht vuur weer door en door heet worden en breng de stamppot op smaak met zout en peper.
  • Snijd de rookworst in gelijke stukken en leg die erop.

Tips / Opmerkingen

lekker met piccalilly of gemengd tafelzuur.